Ο αρχικός ενθουσιασμός στην αγορά κρυπτονομισμάτων, που προκλήθηκε από το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, δεν κράτησε πολύ.

Έτσι, την Πέμπτη τόσο το Bitcoin όσο και άλλα κρυπτονομίσματα καταγράφουν απώλειες.

Σύμφωνα με την Coin Metrics, το Bitcoin υποχώρησε περισσότερο από 6% στα 39.324,04 δολάρια, ενώ την Τετάρτη εκτινάχθηκε μέχρι τα 42.577 δολάρια, έχοντας ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση στα 38.744 δολάρια περίπου.

Άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Ether και το XRP διαπραγματεύονταν επίσης χαμηλότερα.

Η άνοδος της Τετάρτης ήρθε καθώς η αισιοδοξία γύρω από το εκτελεστικό διάταγμα του Μπάιντεν για τα κρυπτονομίσματα αυξήθηκε. Η εντολή επικεντρώνεται σε έξι βασικούς τομείς: προστασία των καταναλωτών, χρηματοπιστωτική σταθερότητα, παράνομη δραστηριότητα, ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ στον κλάδο, χρηματοοικονομική ένταξη και υπεύθυνη καινοτομία.

Ορισμένοι παίκτες υψηλού προφίλ της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων επαίνεσαν την κίνηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Αλλά δεν ήταν όλοι πεπεισμένοι.

«Το εκτελεστικό διάταγμα είναι, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αμυντικό. Οι κύριοι στόχοι του είναι να προστατεύσει την οικονομική θέση των ΗΠΑ παγκοσμίως, να διασφαλίσει ότι οι αμερικανικοί κανονισμοί (τόσο ομοσπονδιακοί όσο και παγκόσμιοι) δεν παρακάμπτονται με τη χρήση κρυπτογράφησης, να διασφαλίζει ότι οι επενδυτές και οι χρήστες κρυπτογράφησης προστατεύονται νομικά και ότι η κρυπτογράφηση ως κλάδος ελέγχεται γενικά», δήλωσε ο Guy Gotslak, συνιδρυτής της επενδυτικής πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων My Digital Money.

«Αυτά δεν είναι  άσχημα, όλοι θέλουμε το ίδιο πράγμα. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους επενδυτές, ειδικά τους μικρούς. Αλλά το εκτελεστικό διάταγμα δεν καθοδηγεί την κυβέρνηση να λάβει προληπτικά μέτρα για να προωθήσει την ανάπτυξη της τεχνολογίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News