Το στρατηγικό της σχέδιο για την πώληση εισιτηρίων ανακοίνωσε σήμερα η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, παρά το γεγονός ότι το βαρύ κλίμα που επικρατεί το διάστημα αυτό λόγω του πολέμου δεν επέτρεψε στους διοργανωτές την λαμπερή φιέστα που είχαν αρχικά υπόψη τους. Πάντως, το σχέδιο είναι καθοριστικής σημασίας για την ομαλή ολοκλήρωση του συνολικού προϋπολογισμού των αγώνων,  ύψους 4 δισ. ευρώ.

Μετά από δύο Ολυμπιάδες υπό τη σκιά της πανδημίας, ήτοι της θερινής ολυμπιάδας του Τόκιο και της χειμερινής ολυμπιάδας του Πεκίνου, οι Γάλλοι ελπίζουν σε επιστροφή στην κανονικότητα με τους αγώνες του 2024. Αν και οι διοργανωτές δήλωσαν πως έχουν στα σκαριά εναλλακτικά μοντέλα, εφόσον τα πράγματα… στραβώσουν.

Πάντως, υπό ομαλές συνθήκες ο απώτερος στόχος είναι η πώληση του αριθμού-ρεκόρ των 10 εκατ. εισιτηρίων, με επιπλέον 3,4 εκατ. εισιτήρια να είναι διαθέσιμα για τους παραολυμπιακούς.

«Συνολικά θα διαθέσουμε προς πώληση 13,4 εκατ. εισιτήρια. Δέκα εκατομμύρια για τους Ολυμπιακούς και άλλα 3,4 εκατ. για τους Παραολυμπιακούς. Πρόκειται για έναν μοναδικό αριθμό εισιτηρίων. Πιστεύουμε πως οι Αγώνες του Παρισιού θα είναι μοναδικοί» σχολίασε ο επικεφαλής της διοργανώτριας επιτροπής Τόνι Εστανγκέ. Παραδέχτηκε, ωστόσο, πως πρόκειται για ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο.

Πραγματικά, η Ολυμπιάδα του Λονδίνου, το 2012, διέθεσε προς πώληση περίπου εννέα εκατ. εισιτήρια και κατάφερε να πουλήσει 8,2 εκατ. εισιτήρια.

Όσον αφορά τις τιμές, η χαμηλότερη τιμή εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι στα 24 ευρώ και για τους Παραολυμπιακούς στα 15 ευρώ. «Θέλαμε να έχουμε ένα πρόγραμμα εισιτηρίων που θα ξεκινά τις τιμές από τα 24 ευρώ για όλα τα αθλήματα. Αυτό αναλογεί σε πάνω από ένα εκατ. εισιτήρια με την χαμηλότερη τιμή» τόνισε ο κ. Εστανγκέ, προσθέτοντας παράλληλα πως από το σύνολο των εισιτηρίων των αγώνων, τα μισά θα είναι κάτω από τα 50 ευρώ.

O πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Παρίσι 2024, Τόνι Εστανγκέ

Η πώληση θα γίνει από επίσημη πλατφόρμα, μέσα από την οποία ο κόσμος θα μπορεί επίσης και να μεταπουλήσει με ασφάλεια τα εισιτήρια του, εφόσον το θελήσει. Η πλατφόρμα για την πώληση των εισιτηρίων εκτιμάται πως θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Φεβρουάριο του 2023.

Στο ερώτημα του τι θα γίνει με πιθανούς αγοραστές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, δεδομένων των κυρώσεων, η απάντηση από την οργανωτική επιτροπή είναι πως η σχετική απόφαση θα ληφθεί τους επόμενους μήνες.

Η στρατηγική των εισιτηρίων είναι καθοριστικής σημασίας για την συγκέντρωση των κονδυλίων που απαιτούνται για τη διοργάνωση. Από τον επίσημο προϋπολογισμό ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ, περίπου το ένα τρίτο έχει υπολογιστεί πως θα προέλθει από την πώληση εισιτηρίων. Σύμφωνα με τον κ. Εστανγκέ, στα τέλη του έτους θα γίνει επιθεώρηση και αναθεώρηση του προϋπολογισμού για να εντοπιστούν πιθανές αστοχίες και κενά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι