Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, αντιστρέφοντας τα πρωινά κέρδη, καθώς o μαύρος χρυσός δέχεται πιέσεις από το ενδεχόμενο η Ευρώπη να προχωρήσει σε εμπάργκο του ρωσικού πετρελαίου με αρνητικές επιπτώσεις στην προσφορά και από την ανησυχία για τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία.

Η τιμή του αργού Brent υποχώρησε κατά 51 σεντς στα 115,11 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αργού WTI κατέγραψε απώλειες κατά 1,24% και διαμορφώθηκε στα 110,73 δολάρια το βαρέλι.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διχάζονται αν θα ακολουθήσουν τις ΗΠΑ όσον αφορά την απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου. Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, υποστηρίζουν ότι η Ευρώπη εξαρτάται πολύ από τα ορυκτά καύσιμα της Ρωσίας για να αντέξει ένα τέτοιο βήμα. «Δεν είναι ακόμα σαφές εάν αυτό θα συμβεί πραγματικά», τονίζει ο Κάρστεν Φρίτς  της Commerzbank, προσθέτοντας: «μια απόφαση αυτού του είδους απαιτεί ομοφωνία».

Το ισχυρό δολάριο επίσης ασκεί πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου, καθώς το καθιστά ακριβότερο για επενδυτές που πληρώνουν με άλλο νόμισμα. Οι δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ πως οι αυξήσεις των επιτοκίων θα συνεχιστούν έως ότου ο πληθωρισμός τεθεί υπό έλεγχο και  θα μπορούσαν να είναι ακόμη μεγαλύτερες από 25 μονάδες βάσης, εάν χρειαστεί, τροφοδότησαν την άνοδο του αμερικανικού νομίσματος.

Η Σαουδική Αραβία δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα φέρει ευθύνη για τυχόν ελλείψεις σε παγκόσμιο επίπεδο μετά τις επιθέσεις των Χούτι, δήλωση που θεωρείται ένδειξη απογοήτευσης της Σαουδικής Αραβίας για το πώς χειρίζονται οι ΗΠΑ την Υεμένη και το Ιράν. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές