Σε νέα υψηλά επίπεδα ανήλθε η απόδοση του 1οετούς αμερικανικού ομολόγου, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις δηλώσεις του Πάουελ για μια πιο επιθετική αύξηση επιτοκίων.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε σε 2,373%, ενισχυμένη κατά 5,6 μονάδες βάσης, στις 16:30 ώρα Ελλάδας. Η απόδοση του 30ετούς ενισχύθηκε 4,8 μονάδες βάσης και ανήλθε σε 2,585%. Ενδοσυνεδριακά, η απόδοση του 10ετούς έφθασε σε νέο υψηλό επίπεδο, στο 2,39%, το υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2019.

Ο Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας στην Εθνική Ένωση για τα Οικονομικά των Επιχειρήσεων, έδωσε την υπόσχεση ότι η Federal Reserve θα λάβει σκληρά μέτρα για τον πληθωρισμό, ο οποίος θέτει σε κίνδυνο μία κατά τα άλλα ισχυρή οικονομική ανάπτυξη. Επανέλαβε τη θέση που διατύπωσε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς στη δήλωσή της μετά τη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας: οι αυξήσεις των επιτοκίων θα συνεχιστούν έως ότου ο πληθωρισμός τεθεί υπό έλεγχο.

«Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε την επιστροφή στη σταθερότητα των τιμών», είπε. «Ειδικότερα, εάν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι είναι σκόπιμο να κινηθούμε πιο επιθετικά αυξάνοντας το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων κατά περισσότερες από 25 μονάδες βάσης σε μια συνάντηση ή συναντήσεις, θα το κάνουμε. Και αν προσδιορίσουμε ότι πρέπει να πάμε σε μια πιο περιοριστική στάση, θα το κάνουμε επίσης».

Στις γεωπολιτικές εξελίξεις οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει κάποια πρόοδο. Η Ουκρανία τη Δευτέρα απέρριψε το ρωσικό τελεσίγραφο να παραδώσει τη Μαριούπολη στις ρωσικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές