Πτώση καταγράφει ο χρυσός μετά τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ πως η Federal Reserve θα κινηθεί πιο επιθετικά για να τιθασεύσει τις πληθωριστικές πιέσεις με αποτέλεσμα να ανέβουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Η τιμή του χρυσού υποχωρούσε κατά 0,95 % στα 1.917,51 δολάρια η ουγγιά στις 18:30 ώρα Ελλάδος.

Ο Τζερόμ Πάουελ μιλώντας στην Εθνική Ένωση για τα Οικονομικά των Επιχειρήσεων, επανέλαβε τη θέση που διατύπωσε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς στη δήλωσή της μετά τη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας: οι αυξήσεις των επιτοκίων θα συνεχιστούν έως ότου ο πληθωρισμός τεθεί υπό έλεγχο. Πρόσθεσε ότι οι αυξήσεις θα μπορούσαν να είναι ακόμη μεγαλύτερες από 25 μονάδες βάσης, εάν χρειαστεί.

Η πίεση στον χρυσό είναι σχετικά υποτονική, επισημαίνουν αναλυτές, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στον πόλεμο στην Ουκρανία και οι όποιες σημαντικές εξελίξεις ενδέχεται να προκαλέσουν απότομες διακυμάνσεις των τιμών.

Η άνοδος των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων χρυσού δείχνει ότι οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων επιστρέφουν στον χρυσό για διαφοροποίηση και  για αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και της οικονομικής ύφεσης, δήλωσε ο αναλυτής της Saxo Bank, Όλε Χάνσεν. 

Το ασήμι σημείωνε πτώση 1,78% στα 24,75 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα 2,15% στα 1.014,87 δολάρια και το παλλάδιο 3,41% στα 2.496,17 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές