Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, πλην του FTSE 100 στο Λονδίνο, καθώς η επιφυλακτικότητα μετά τον τελευταίο γύρο συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με στόχο την εξεύρεση λύσης, επέστρεψε, μετά από ένα έντονα θετικό διήμερο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,7%, με τον κλάδο του λιανεμπορίου να σημειώνει πτώση 2,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,55% στις 7.578 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 1,45% στις 14.606 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,74% στις 6.741 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η S4 Capital, η εταιρεία υπηρεσιών μάρκετινγκ, σημείωσε βουτιά σχεδόν 35% μετά την αναβολή της δημοσίευσης των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων της λόγω καθυστέρησης ελέγχου. Απώλειες 7% σημείωσε και η βρετανική εκπαιδευτική και εκδοτική εταιρεία Pearson, αφού η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Apollo απέσυρε την προσφορά εξαγοράς της.

Αν και το επενδυτικό κλίμα είχε βελτιωθεί τις τελευταίες ημέρες, σήμερα, η επιφυλακτικότητα επέστρεψε, παρά το γεγονός ότι μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων στην Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα αποφάσισε να περικόψει «δραστικά» τη στρατιωτική της δραστηριότητα κοντά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Ωστόσο, έχουν δημιουργηθεί αμφιβολίες για τη δέσμευση αυτή και ενώ ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει να μετακινεί ορισμένα από τα στρατεύματά του στην Ουκρανία μακριά από περιοχές γύρω από το Κίεβο, ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι προειδοποίησε ότι οι μετακινήσεις των στρατευμάτων δεν ισοδυναμούν με υποχώρηση.

Στα μάκρο της ημέρας, άνοδο μεγαλύτερη από την αναμενόμενη κατέγραψε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Μάρτιο, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 7,6% σε ετήσια βάση από την άνοδο 5,5% τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές