Ήπια πτωτικά κινείται σήμερα η Wall Street, με τις κινήσεις να είναι επιφυλακτικές καθώς η αμερικανική αγορά ολοκληρώνει ένα δύσκολο πρώτο τρίμηνο, το πρώτο αρνητικό μετά από δύο χρόνια.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,31% στις 35.118 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,25% στις 4.590 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,41% στις 14.381 μονάδες.

Οι αγορές των ΗΠΑ έχουν κινηθεί θετικά τον Μάρτιο, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν τον μήνα με άνοδο περίπου 5% έκαστος, ενώ ο Dow είναι σχεδόν κατά 4% υψηλότερα. Ωστόσο, για το πρώτο τρίμηνο, ο Dow και ο S&P 500 υποχωρούν περίπου 3% και ο Nasdaq υποχωρεί περισσότερο από 7%. Και για τους τρεις δείκτες, αυτό θα είναι το πρώτο αρνητικό τρίμηνο από το πρώτο τρίμηνο του 2020, το οποίο σηματοδότησε την έναρξη της πανδημίας του Covid στις Η.Π.Α.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκεται ο τεχνολογικός κλάδος, εν μέσω ανησυχιών των αναλυτών για τη μελλοντική αγορά των υπολογιστών. Οι μετοχές της AMD υποχωρούν περισσότερο από 3% αφού οι αναλυτές της Barclays υποβάθμισαν τη μετοχή, ενώ οι HP και Dell χάνουν κατά 4,7% και 5,5%, αντίστοιχα, αφού υποβαθμίστηκαν επίσης από την Morgan Stanley.

Στα μάκρο της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με ρυθμό που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 14.000 στις 202.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Μαρτίου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στις 196.000. Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις υποχώρησαν στις 1,3 εκατ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]