Με απώλειες έκλεισε σήμερα η Wall Street, σταματώντας το σερί των τεσσάρων συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων και κάνοντας μια “στάση” προκειμένου να αποτιμήσει τις μέχρι τώρα εξελίξεις στο μέτωπο του ρωσοουκρανικού πολέμου.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,19% στις 35.228 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,63% στις 4.602 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,21% στις 14.442 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Micron, αν και άρχισε με κέρδη άνω του 4%, τελικά έκλεισε οριακά ανοδικά παρά το γεγονός ότι εμφάνισε αποτελέσματα καλύτερα του αναμενομένου. Η Lululemon ενισχύθηκε κατά 11%, μετά το βελτιωμένο guidance και το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών που ανακοινώσε.Στον αντίποδα, μετά από 11 ανοδικές συνεδριάσεις η Apple έκλεισε με μικρές απώλειες, ενώ η Procter & Gamble έχασε 1,3% μετά την υποβάθμισή της από την JPMorgan.Η Wall Street έχει κάνει ένα σημαντικό σερί ανόδου τις τελευταίες ημέρες, καταγράφοντας κέρδη σχεδόν 10% τις τελευταίες 10 ημέρες. Και σύμφωνα με τους αναλυτές είναι ένα σημαντικό ράλι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς πολλές εξελίξεις που να δικαιολογούν αυτήν την κίνηση. Είναι επομένως αναμενόμενο να υπάρξουν κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών αυτών.Στα μάκρο της ημέρας, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 6,9% το δ’ τρίμηνο του 2021, ελαφρώς χαμηλότερα από την προηγούμενη μέτρηση του 7% σύμφωνα με την τρίτη και τελική αναθεώρηση των στοιχείων. Συνολικά για το 2021 η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 5,7% μετά την πτώση του 2020 κατά 3,4%.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]