Η AMD (Advanced Micro Devices), εταιρεία σχεδίασης επεξεργαστών, ανακοίνωσε ότι προχωράει στην εξαγορά της Pensando, μίας startup που δραστηριοποιείται στον κλάδο του cloud computing, έναντι του ποσού των 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η κίνηση θεωρείται μία προσπάθεια στήριξης των προϊόντων που προορίζονται για την αγορά των data centers και κατ’ επέκταση μια προσπάθεια να κεφαλαιοποιηθεί η έκρηξη της ζήτησης για προϊόντα στο cloud.

Η Pensando, η οποία ιδρύθηκε το 2017 από μία ομάδα πρώην μηχανικών της Cisco Systems, διατηρεί συνεργασίες, μεταξύ άλλων, με την Goldman Sachs και τη μονάδα cloud Azure της Microsoft. Το βασικό της προϊόν είναι ένας προγραμματιζόμενος επεξεργαστής μαζί με μία πλατφόρμα λογισμικού, τα οποία προσφέρουν λειτουργίες ανάλογες με τα cloud computing κέντρα δεδομένων, όπως της Amazon Web Services.

Η ειδοποιός διαφορά στο cloud computing είναι ότι οι πελάτες μπορούν να ζητήσουν όση επεξεργαστική ισχύ χρειάζονται, σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, απλά με μερικά κλικ. Οι αντίστοιχες πλατφόρμες λογισμικού ουσιαστικά αναλαμβάνουν τη μηχανική μίξη των δεδομένων στο κατάλληλο φυσικό σύστημα.

Βασικοί ανταγωνιστές της AMD στον τομέα των επεξεργαστών θεωρούνται οι Intel και Nvidia. Μόλις τον περασμένο μήνα, η Nvidia ανακοίνωσε ένα μικροτσίπ που επιταχύνει τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης σε κέντρα δεδομένων.

Η συμφωνία εξαγοράς της Pensando αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δευτέρου τριμήνου του έτους. Μετά την ολοκλήρωσή της το σύνολο της ομάδας μηχανικών της Pensando θα ενταχθεί στο δυναμικό του Data Center Solutions Group της AMD.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί