Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων από τα υψηλά επίπεδα πολυετίας, δίνοντας μια ανάσα στις μετοχές, μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed ,τα οποία δείχνουν ότι η κεντρική τράπεζα έχει ανεβάσει στροφές στο ρυθμό σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής, στροφή που η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,57%, από το υψηλό τριετίας 2,66% που έφθασε την Τετάρτη. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου μειώθηκε σχεδόν επτά μονάδες βάσης στο 2,43%.  

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, τίτλος που αποτελεί δείκτη για το κόστος δανεισμού παγκοσμίως, ενισχύθηκε κατά 20 μονάδες βάσης, οι οποίες προστέθηκαν στις 50 μονάδες που κέρδισε το Μάρτιο. Οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων, τίτλοι που είναι πιο «ευαίσθητοι» στις προσδοκίες για την πορεία των επιτοκίων, ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο.

Με τη Fed να ηγείται της δυναμικής σύσφιγξης της πολιτικής μεταξύ των μεγάλων κεντρικών τραπεζών, το δολάριο παρέμεινε κοντά στα υψηλά δύο ετών έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές