Ενώ το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις και καλεί για αύριο Πρωτομαγιά σε απεργία και μεγάλη συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ (Cosco), η DPort Service ανακοίνωσε παύση εργασιών από τις 7 αύριο το πρωί έως τις 10 το βράδυ, στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά καθώς και στην καταβολή ενός ημερομισθίου στους 2.100 εργαζόμενους, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Με μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα που απέστειλε η εταιρεία στους εργαζόμενους αναφέρει ότι «η Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, τιμής και περισυλλογής για όσους έδωσαν τη ζωή τους για να υπάρχουν σήμερα δουλειές για κάθε εργαζόμενο και την οικογένεια του. Για το λόγο αυτό η DPort Services και οι Συνεργαζόμενες εταιρείες, τιμώντας αυτή τη ημέρα και τους εργαζόμενους της θα καταβάλει και στους 2.100 εργαζομένους ένα ημερομίσθιο και θα κάνει παύση εργασιών από τις 7 το πρωί της Πρωτομαγιάς μέχρι τις 10 το βράδυ.»

Επίσης αυτή την ώρα πραγματοποιείται γενική συνέλευσή του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ ζητεί μέτρα ασφάλειας και υγιεινής να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να συμπεριλαμβάνει τις προσαυξήσεις των νυχτερινών, αργιών και Σαββατοκύριακων και όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν πλήρους απασχόλησης.

Στο σημείο έξω από το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά υπάρχουν δυνάμεις της αστυνομίας και του Λιμενικού.

Το μεσημέρι περίπου 65 άτομα σύμφωνα με την ΕΝΕΔΕΠ, πέρασαν με πούλμαν και με την προστασία της αστυνομίας στις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ προκειμένου να εργαστούν.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Προβλητών ΙΙ & ΙΙΙ του Πειραιά εργάζονται περίπου 200 άτομα σε 12 πόστες.
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έχει καλέσει για τη Δευτέρα το απόγευμα τους εκπροσώπους της ΣΕΠ της DPORT των σωματείων των εργαζομένων και των φορέων σε συνάντηση με την προϋπόθεση να υπάρχει ομαλή λειτουργία στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα