Το ποσό των 900.000 δολαρίων κατάφερε να αποφέρει η δημοπρασία του βραβείου της Eurovision από το ουκρανικό συγκρότημα hip-hop των Kalush Orchestra, που στέφθηκαν μεγάλοι νικητές του μουσικού διαγωνισμού πριν από λίγες ημέρες.

Το συγκρότημα, συγκινημένο από την νίκη του και την μεγάλη υποστήριξη που έλαβε από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, ανακοίνωσε πως θα βγάλει στο σφυρί το βραβείο προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα υπέρ του Ουκρανικού στρατού και του αγώνα που διεξάγει η χώρα κατά του Ρώσου εισβολέα.

Η δημοπρασία για το βραβείο, που είναι ένα μεγάλο κρυστάλλινο μικρόφωνο, διεξήχθη μέσω Facebook με συντονιστή έναν γνωστό τηλεοπτικό παρουσιαστή της Ουκρανίας. Η δημοπρασία ήταν ανοιχτή προς όλο το διεθνές κοινό και γίνονταν δεκτές προσφορές και σε κρυπτονομίσματα.

Τελικά η προσφορά που επικράτησε ήταν αυτή που κατέθεσε το ευρωπαϊκό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων της WhiteBit, που αριθμεί πάνω από δύο εκατ. χρήστες. Η εταιρεία πρόσφερε 500 Ethereums, ήτοι δηλαδή 900.000 δολάρια ή 713.000 στερλίνες.

Η… μάχη για το ροζ καπέλο 

Μαζί με την προσφορά για το βραβείο της Eurovision, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Όλεχ Πσιουκ, πρόσφερε σε λοταρία και το χαρακτηριστικό ροζ καπέλο που φορούσε την βραδιά του διαγωνισμού, υπογεγραμμένο. Ο όρος για την συμμετοχή στον διαγωνισμό για το καπέλο ήταν η προσφορά των 5 δολαρίων, αν και ο καθένας θα μπορούσε να έχει κι επιπλέον συμμετοχές, προσφέροντας τα αντίστοιχα παραπάνω χρήματα.

Πάνω από 31.000 άνθρωποι από 56 χώρες συμμετείχαν στην προσφορά για το ροζ καπέλο, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν άλλα 370.000 δολάρια.

Όπως ανακοίνωσε το συγκρότημα, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα προσφερθούν για την αγορά όπλων για τον ουκρανικό στρατό, μεταξύ άλλων ενός σύστηματος drone PD-1.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus