Ο Ιταλός μελισσοκόμος Ρόκο Φιλομένο καταχώρησε στο Airbnb για πρώτη φορά στον κόσμο τα μελίσσια του. Το κατάλυμα που βρίσκεται στην επαρχία της Ματέρα στη νότια Ιταλία και σχεδιάστηκε από τον Ιταλό καλλιτέχνη Νταβίντ Ταλιαμπού καλεί τους ενδιαφερόμενους να διανυκτερεύσουν περιτριγυρισμένοι από πάνω από ένα εκατομμύριο μέλισσες.

«Αυτό είναι το πρώτο μέρος στον κόσμο που μπορείτε να κοιμηθείτε βυθισμένοι στον ιδιαίτερο ήχο και άρωμα των μελισσών, βιώνοντας “μελισσο-θεραπεία” με τον πιο αυθεντικό και φυσικό τρόπο», δήλωσε ο κ. Φιλομένο, μελισσοκόμος και Airbnb Host.

Το «Air Bee & Bee» κατασκευάστηκε μέσα σε έναν ελαιώνα με στόχο να ενισχύσει την ευαισθησία και τον σεβασμό για τις μέλισσες. Σχεδιάστηκε από την metrocubo του Νταβίντ Ταλιαμπού και το πρότζεκτ συνδυάζει καινοτομία, βιωσιμότητα και slow tourism.

Σύμφωνα με τους οικοδεσπότες, αποτελείται από ένα μόνον υπνοδωμάτιο με δύο μονά κρεβάτια, περιτριγυρισμένο από εννιά μελίσσια. Χρηματοδοτήθηκε μέσω crowdfunding (συλλογική χρηματοδότηση) και κατασκευάστηκε από έλατο και ξύλο σημύδας από την Μαριέλα Τζεντίλε και ντόπιους εθελοντές. Το κόστος του ανήλθε σε 17.000 δολάρια.

Στους επισκέπτες, ο κ. Φιλομένο προσφέρει πρωινό που περιλαμβάνει ρικότα, φράουλες, σπιτικά παξιμάδια και, βεβαίως, τοπικό μέλι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός