Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ισπανία τον Απρίλιο αυξήθηκε σχεδόν κατά 10 φορές συγκριτικά με τον ίδιο μήνα ένα χρόνο νωρίτερα στα 6,1 εκατ. και πλησίασε τα 7,1 εκατ. τουρίστες που επισκέφθηκαν τη χώρα τον Απρίλιο του 2019.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, οι ξένοι τουρίστες δαπάνησαν 6,9 δισεκ. ευρώ στην Ισπανία τον Απρίλιο, συγκριτικά με 668 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Ούριος άνεμος και στην Ιταλία

Σημειώνεται πως σύμφωνα με προβλέψεις και στην Ιταλία αναμένεται να επιστρέψει σε επίπεδα προ πανδημίας η τουριστική κίνηση.

Πέρυσι, λόγω κορωνοϊού, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο οι αφίξεις από το εξωτερικό μειώθηκαν κατά 55%. Σε μια δύσκολη περίοδο, με ορατό τον κίνδυνο οικονομικής ύφεσης, η ιταλική οικονομία μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά, δηλαδή, με συνολικό τζίρο σαράντα δισεκατομμυρίων ευρώ. Όπως γράφει ο Tύπος, στην ανοδική αυτή πορεία των αφίξεων συμβάλλει και το ότι από σήμερα, δεν θα είναι αναγκαίο να επιδεικνύει, κανείς, πράσινη κάρτα εμβολιασμένου, για την είσοδο στην χώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός