
Σε βράβευση των υπαλλήλων που πέτυχαν τις καλύτερες επιδόσεις στην έκδοση συντάξεων προχώρησε η διοίκηση του ΕΦΚΑ σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.
Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν συνολικά 23 βραβεία σε εκείνους τους υπαλλήλους, τις ομάδες εργασίας και τις διευθύνσεις του ΕΦΚΑ που παρουσίασαν την καλύτερη απόδοση στην έκδοση νέων συντάξεων. Οι εργαζόμενοι αυτοί συνέβαλαν καταλυτικά στο να μηδενιστούν οι εκκρεμότητες των ετών 2016, 2017 και 2018 ενώ παράλληλα δρομολογείται η οριστική αντιμετώπιση και των υπόλοιπων ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων εντός του καλοκαιριού.
Ρεκόρ όλων των εποχών τον Μάιο
Παράλληλα, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Κωστής Χατζηδάκης, οι εκδόσεις νέων συντάξεων τον Μάιο άγγιξαν τις 30.000, κάτι που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τον ΕΦΚΑ και αποτυπώνει την πρόοδο που έχει συντελεστεί τους τελευταίους μήνες.
Αναλυτικά, απονεμήθηκαν 23 βραβεία εντασσόμενα σε 6 κατηγορίες βραβεύσεων με βάση ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία που αντλήθηκαν από τον Πύργο Ελέγχου του ΕΦΚΑ για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των εκκρεμών συντάξεων.
Βραβεύσεις
Ενδεικτικά βραβεύθηκαν:
-Η Περιφερειακή Υπηρεσία Συντονισμού και Υποστήριξης-ΠΥΣΥ Ηπείρου & Κέρκυρας για την μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 51,5% μέσα σε 15 μήνες
-Η ΠΥΣΥ Δυτικής Ελλάδας για την μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 52,8% μέσα σε 15 μήνες
-Η ΠΥΣΥ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για την μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 61,7% μέσα σε 15 μήνες
-Το ΝΑΤ για την μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 73,3% μέσα σε 15 μήνες
-Το τ. ΤΣΑΥ για την μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 71,8% μέσα σε 15 μήνες
-Η Ομάδα του τ. ΤΑΠ- ΔΕΗ – Ενταχθέντα Ταμεία για την μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 70,8% μέσα σε 15 μήνες–
-Η εισηγήτρια κα Θωμοπούλου Μαρία της Ομάδας του τ. ΙΚΑ της Α’ Διεύθυνσης Απονομών με μ.ο. αποφάσεων 90/μήνα
-Η εισηγήτρια κα Μπαλάνη Χρυσούλα της Ομάδας του τ. ΤΑΠ ΟΤΕ της Ε΄ Διεύθυνσης Απονομών με μ.ο Αποφάσεων 161,4/μήνα
-Ο εισηγητής Ιβανούδης Βασίλειος της Ομάδας του τ. ΟΓΑ Αναπηρίας με μ.ο. αποφάσεων 87/μήνα
-Η εισηγήτρια κα Ευγενία Βαρδαλαχάκη, της Ομάδα του τ. ΟΓΑ της Γ΄ Τοπικής Διεύθυνσης Ηρακλείου Κρήτης με μ.ο. Αποφάσεων 59,2/μήνα
-Η εισηγήτρια κα Ελένη Αγγελοπούλου, της Ομάδας τ. ΟΓΑ της Τοπικής Διεύθυνσης Α΄ Αχαΐας με μ.ο. Αποφάσεων 57,7/μήνα
-Η εισηγήτρια κα Χειροπούλου Ελένη, της Ομάδας του τ. ΟΓΑ, της Τοπικής Διεύθυνση Ροδόπης με μ.ο. Αποφάσεων 58/μήνα.
Εντός καλοκαιριού η εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων 2020 και 2021

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η 1η Τελετή Βράβευσης των εργαζόμενων του ΕΦΚΑ στόχο έχει την ηθική επιβράβευση αλλά και την αναγνώριση της δουλειάς των εργαζόμενων που τον τελευταίο 1,5 χρόνο σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της αποκλιμάκωσης των εκκρεμών συντάξεων. Φτάσαμε στις 225.000 απονομές το 2021 ενώ το 2020 είχαμε 161.000 απονομές και το 2019 123.000. Τον Μάιο οι εκδόσεις κύριων συντάξεων θα αγγίξουν τις 30.000, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στον ΕΦΚΑ. Μηδενίσαμε τις εκκρεμείς συντάξεις για τα έτη 2016, 2017, 2018. Και μέσα στις επόμενες ημέρες κλείνουμε και το 2019. Οι εκκρεμείς συντάξεις του 2020 και του 2021 θα εκκαθαριστούν εντός του καλοκαιριού. Και από τον Σεπτέμβριο οι δυνάμεις του ΕΦΚΑ να εστιάσουν στην άμεση αποκλιμάκωση των ληξιπρόθεσμων επικουρικών συντάξεων.
Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα τόσο των υπαλλήλων που δούλεψαν πιο συστηματικά, όσο και των δράσεων και των πολιτικών που υλοποιήσαμε σε οργανωτικό, ψηφιακό και διοικητικό επίπεδο. Η νέα λογική των κινήτρων και των ελέγχων θα αποτελέσει την πυξίδα μας από εδώ και στο εξής. Και η σημερινή βράβευση των καλύτερων εργαζόμενων και δομών του ΕΦΚΑ εντάσσεται σε αυτή τη λογική. Ορισμένοι θα προσπαθήσουν να βρουν μια αντίφαση. Πώς γίνεται ο Χατζηδάκης να κάνει κριτική στον ΕΦΚΑ και τους υπαλλήλους και από την άλλη να τους βραβεύει. Όσοι προτρέξουν και το πουν αγνοούν ότι η λογική των κινήτρων και των ελέγχων είναι μέρος μιας σύγχρονης διοίκησης! Να επιβραβεύεις από την μια εκείνους που κάνουν καλά τη δουλειά τους και να τους δίνεις κίνητρα για να γίνουν ακόμα καλύτεροι. Και από την άλλη να ελέγχεις και να θέτεις προ των ευθυνών τους εκείνους που επιμένουν να μένουν πίσω σε μια παλιά αντιπαραγωγική λογική».


Latest News

Ολοκληρώθηκε η αυτοματοποιημένη υποβολή των προεκκαθαρισμένων φορολογικών δηλώσεων για 835.766 φυσικά πρόσωπα
Η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2024 συνεχίζεται απρόσκοπτα και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί συνολικά 2.802.134 δηλώσεις

Ξεκινά η λειτουργία νέας δομής ΚΕ.Π.Α. στο Γαλάτσι
Νέες υποδομές, καλύτερη εξυπηρέτηση για τους πολίτες

Σήμερα η αυτόματη υποβολή προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων - Οι εκπτώσεις φόρου
Τι έκπτωση φόρου δικαιούνται οι φορολογούμενοι εφόσον ο φόρος που θα προκύψει εξοφληθεί έως τις 31/7

Η εφορία πατάει το κουμπί για τις δηλώσεις - Ποιοι κωδικοί πρέπει να ελεγχθούν
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι για τις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις

Αναδρομικά: Δύο νέα πακέτα έως 8.500 ευρώ σε 82.000 συνταξιούχους
Τα πακέτα με τα αναδρομικά αφορούν «επιστροφή» κρατήσεων προς 42.000 απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και 40.000 ασφαλισμένους 49 ταμείων από επανυπολογισμούς

Αυξήθηκαν κατά 14,4 δισ. ευρώ τα εισοδήματα το 2024 - Ποιοι πέφτουν στην παγίδα των τεκμηρίων
Σε ιστορικό υψηλό τα εισοδήματα που δήλωσαν οι φορολογούμενοι το 2024 - ‘Εφτασαν τα 106 δισ. ευρώ

Την Παρασκευή η αυτόματη υποβολή των προσυμπληρωμένων δηλώσεων - Πώς θα πετύχετε την έκπτωση
Οι φορολογούμενοι καλούνται να ελέγξουν την πληρότητα και την ορθότητα των προσυμπληρωμένων στοιχείων

Αντίστροφη μέτρηση για την αυτόματη υποβολή των δηλώσεων - Τι πρέπει να προσέξετε
Προσυμπληρωμένες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι οι φορολογικές δηλώσεις

Η ακτινογραφία της αγοράς εργασίας - Οι νέες προσλήψεις, τα ποσοστά της ανεργίας [πίνακας]
Τι αναφέρεται στην έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής για την αγορά εργασίας
![Συνταξιούχοι: Ποιοι θα λαμβάνουν επιπλέον 250 ευρώ τον χρόνο – Πότε ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/syntaxeis-dimogr28-2-600x466.jpg)
Οι συνταξιούχοι που θα λαμβάνουν επιπλέον 250 ευρώ τον χρόνο [πίνακες]
Το μέτρο αφορά και ανασφάλιστους υπερήλικες και άτομα με αναπηρία - Ποια είναι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια