Το Bitcoin συνεχίζει την πτωτική του πορεία και τη Δευτέρα, υποχωρώντας κάτω από τα 24.000 δολάρια, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020.

Τα κρυπτονομίσματα ακολουθούν την πορεία των διεθνών αγορών, οι οποίες καταγράφουν σημαντικές απώλειες, εν μέσω ενός ευρύτερου ξεπουλήματος σε περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου.

Οι ανησυχίες ότι οι κεντρικές τράπεζες στις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη θα χρειαστεί να υιοθετήσουν πιο επιθετική νομισματική πολιτική για να ανακόψουν το πληθωριστικό ράλι, με τίμημα την ύφεση, ενισχύουν την επενδυτική αβεβαιότητα.

Μέσα στο δυσμενές αυτό κλίμα, έρχεται να προστεθεί και η είδηση ότι η εταιρεία δανεισμού κρυπτονομισμάτων  ότι θα διακόψει τις αναλήψεις και τις μεταφορές μεταξύ λογαριασμών λόγω «ακραίων συνθηκών της αγοράς»

Η Celsius

«Προχωρούμε σε αυτή την απαραίτητη ενέργεια… προκειμένου να σταθεροποιήσουμε τη ρευστότητα και τις λειτουργίες, ενώ λαμβάνουμε μέτρα για τη διατήρηση και την προστασία των περιουσιακών στοιχείων», ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτηση σε blog.

Το Celsius Network, το οποίο συγκέντρωσε 750 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση στα τέλη του περασμένου έτους, είναι σημαντικός παίκτης στον δανεισμό κρυπτονομισμάτων. Προσφέρει έντοκα προϊόντα σε πελάτες που καταθέτουν τα κρυπτονομίσματα τους στην εταιρεία και δανείζει κρυπτονομίσματα για να κερδίσουν απόδοση.

Από τις 17 Μαΐου, η εταιρεία είχε επεξεργαστεί δάνεια αξίας 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είχε περιουσιακά στοιχεία 11,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Ανέφερε τον Αύγουστο του περασμένου έτους ότι είχε περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Απώλειες δισεκατομμυρίων

Το Σαββατοκύριακο και μέχρι το πρωί της Δευτέρας, περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια είχαν εξαφανιστεί από ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έπεσε κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια τη Δευτέρα για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της CoinMarketCap.

«Από τον Νοέμβριο του 2021, το κλίμα έχει αλλάξει δραστικά λόγω των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed και της διαχείρισης του πληθωρισμού. Εξετάζουμε επίσης δυνητικά μια ύφεση δεδομένου ότι η FED μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσει επιτέλους την πλευρά της ζήτησης για να διαχειριστεί τον πληθωρισμό», δήλωσε στο CNBC ο Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος εταιρικής ανάπτυξης και διεθνούς στο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης Luno.

«Όλα αυτά δείχνουν ότι η αγορά δεν έχει πιάσει τελείως πάτο και αν η Fed δεν είναι σε θέση να πάρει μια ανάσα, πιθανότατα δεν θα δούμε την ανοδική πορεία να επιστρέφει».

Ο Ayyar σημείωσε ότι σε προηγούμενες bear αγορές, το bitcoin είχε πέσει περίπου 80% από το τελευταίο υψηλό ρεκόρ. Επί του παρόντος, έχει υποχωρήσει περίπου 63% από το τελευταίο υψηλό όλων των εποχών που έφτασε τον Νοέμβριο.

«Θα μπορούσαμε να δούμε πολύ χαμηλότερες τιμές bitcoin τους επόμενους ή δύο μήνες», είπε ο Ayyar.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News