Τις χειρότερες μέρες της βραχύβιας ιστορίας τους φαίνεται ότι διάγουν τα κρυπτονομίσματα, με τους επενδυτές να προχωρούν πλέον σε ρευστοποιήσεις πανικού, με δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια να έχουν γίνει καπνός τις τελευταίες ημέρες.

Η βουτιά που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα βάθυνε ακόμη περισσότερο την Τετάρτη, με το bitcoin να αγγίζει το ψυχολογικό όριο των 20.000 δολαρίων, καταγράφοντας απώλειες  9% μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία της Coin Metrics. Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο έχει υποχωρήσει περισσότερο από 70% από την κορύφωση της τρέλας των κρυπτονομισμάτων τον Νοέμβριο του 2021.

Το Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση καθώς οι φόβοι για άνοδο του πληθωρισμού, οι επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων και τα ζητήματα ρευστότητας σε έναν βασικό παράγοντα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων έχουν ταλαιπωρήσει τις αγορές ψηφιακών νομισμάτων.

Οι καταλύτες της πτώσης

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα, μια κίνηση που έχει τρομάξει τις μετοχές και άλλα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία — συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων.

Ο Mostafa Al-Mashita, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της καναδικής εταιρείας κρυπτογράφησης SDM, είπε ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν παγιδευτεί στο ευρύτερο «περιβάλλον κινδύνου» που επηρεάζει τις αγορές.

«Αυτό που βιώνουμε είναι ο αντίκτυπος μιας επιδεινούμενης μακροοικονομικής τάσης κατά την οποία ο πληθωρισμός αυξάνεται λόγω ζητημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία δανεισμού κρυπτονομισμάτων Celsius άρχισε να εμποδίζει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαιά τους, πυροδοτώντας εικασίες ότι η εταιρεία μπορεί σύντομα να καταστεί αφερέγγυα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα
Το Ethereum Classic σχεδόν τριπλασιάζεται, τα MATIC και UNI εκτοξεύονται, φέρνοντας ανακούφιση στην αγορά κρυπτογράφησης
CoinDesk |

Το Ethereum Classic σχεδόν τριπλασιάζεται, τα MATIC και UNI εκτοξεύονται

Ο Ιούλιος έφερε ανακούφιση στην αγορά κρυπτογράφησης, με το Ethereum classic (ETC) και άλλα tokens όπως τα UNI και MATIC να ηγούνται της ανάκαμψης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με αξία αγοράς τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια