Δύο ακόμη σύγχρονα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carrier), υψηλών προδιαγραφών, θα ναυπηγήσει η Capital Gas Ship Management Corp, συμφερόντων της οικογένειας του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τα δυο πλοία όπως έγινε γνωστό θα ναυπηγηθούν στα ναυπηγεία της Hyundai Samho Heavy Industries της Κορέας, όπου κατασκευάζονται και τα υπόλοιπα υπό παραγγελία πλοία της Capital Gas. Επισημαίνεται ότι με την προσθήκη των δυο πλοίων, η Capital Gas έχει πλέον υπό ναυπήγηση ένα τύπου X-DF και επτά τύπου ME-GA, LNG Carriers μεταφορικής ικανότητας 174.000 κυβικών μέτρων το κάθε ένα που θα διαθέτουν δίχρονες μηχανές χαμηλής πίεσης, που μειώνουν σημαντικά τις εκπομπές μεθανίου.

Επίσης τα πλοία θα έχουν εγκατεστημένο προηγμένο σύστημα λίπανσης της γάστρας με αέρα και θα αξιοποιούν την τεχνολογία χρήσης διπλού καυσίμου με την εναλλακτική επιλογή του φυσικού αερίου ως καύσιμο.

Σε σύγκριση με τα τετράχρονα πλοία DFDE/TFDE που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2011-2016, οι εκπομπές μεθανίου των σύγχρονων αυτών πλοίων, μειώνονται κατά 80%, καθώς διαθέτουν και ηλεκτρογεννήτριες αξόνων που αφαιρούν την ανάγκη να λειτουργούν οι βοηθητικές ηλεκτρογεννήτριες του πλοίου στη θάλασσα μέσω της αξιοποίησης της ενέργειας από τους άξονες των κυρίων μηχανών, μειώνοντας έτσι περαιτέρω τις εκπομπές μεθανίου και CO2.

Συνολικά η Capital Gas έχει ένα στόλο από 14 LNG Carriers εκ των οποίων τα έξι είναι εν λειτουργία. Τα οκτώ υπό ναυπήγηση αναμένεται να παραλαμβάνονται σταδιακά, από τα ναυπηγεία από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι και τον Μάρτιο του 2026.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία