Αφού η Sony και η Honda ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για σύσταση μίας νέας εταιρείας που θα «στεγάσει» τις κοινές τους φιλοδοξίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, σήμερα ανακοινώθηκε και το επίσημο όνομα του σχήματος: Sony Honda Mobility Inc.

Η νέα εταιρεία

Η νέα εταιρεία θα έχει την έδρα της στο Τόκιο, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της πριν το τέλος του έτους, ενώ οι πρώτες πωλήσεις των νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων που θα σχεδιάσει αναμένεται να βγουν από τις γραμμές παραγωγής το 2025, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η πλευρά της Sony.

Διαβάστε ακόμα: Έρχεται το 2025 το ηλεκτροκίνητο των Sony και Honda

Κάθε μία από τις Sony και Honda θα κατέχει από 50% της νέας εταιρείας, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα μοιραστούν και οι ανώτατες διοικητικές θέσεις: το στέλεχος της Honda, Γιασουχίντε Μιζούνο, αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και το στέλεχος της Sony, Ιζούμι Καβανίσι, αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου και του διευθυντή επιχειρήσεων.

Οι κινήσεις της Honda

Η Honda έχει μείνει αρκετά πίσω στην ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων, καθώς το μόνο μοντέλο αυτής της κατηγορίας είναι το Honda E. Ωστόσο, σχεδιάζει να επιταχύνει τα σχέδιά της.

Ήδη, εντός του 2022, ανακοίνωσε τη συνεργασία με την General Motors για την από κοινού ανάπτυξη ενός προσιτού ηλεκτροκίνητου που θα κάνει χρήση τεχνολογίας μπαταριών της αμερικανικής εταιρείας. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι τα πρώτα μοντέλα να είναι διαθέσιμα στην αγορά της Βόρειας Αμερικής έως το 2024.

Διαβάστε ακόμα: Honda: Επένδυση 64 δισ. δολ. για έρευνα στα ηλεκτρικά οχήματα

Παράλληλα, την περασμένη χρονιά η Honda ανακοίνωσε τα σχέδιά της για μετάπτωση του συνόλου της παραγωγής της σε ηλεκτροκίνητα και οχήματα κυψελών καυσίμου, έως το 2040. Σαν μέρος αυτού του σχεδίου η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει το ποσό των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το λανσάρισμα 30 νέων ηλεκτροκίνητων έως το 2030.

Η Sony από τη δική της πλευρά έχει προχωρήσει στην παρουσίαση δύο ηλεκτρικών οχημάτων, δικής της σχεδίασης, των Vision-S EV και Vision-S 02 SUV.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή