Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώνει η  Lufthansa αυτό το καλοκαίρι λόγω έλλειψης προσωπικού, απεργιών και πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα ο κολοσσός των αεροπορικών εταιρειών γνωστοποιώντας ένα δεύτερο κύμα ακυρώσεων.

Η ανακοίνωση της εταιρείας αφορά την ακύρωση 2.200 πτήσεων -περίπου το 3% του προγράμματός της- κυρίως εντός Ευρώπης, από τις 80.000 προς και από τους «κόμβους» της Φρανκφούρτης και του Μονάχου. Οι ακυρώσεις δεν αφορούν πλέον μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις καθημερινές. Η χαμηλού κόστους θυγατρική της, Eurowings, έχει επίσης ανακοινώσει «πολλές εκατοντάδες λιγότερες πτήσεις» τον Ιούλιο. Το μέτρο, που θεωρείται «αναπόφευκτο», αναμένεται να διασφαλίσει «περισσότερη σταθερότητα του σχεδίου πτήσεων όλο το καλοκαίρι» αποφεύγοντας εκ των προτέρων «την υπερφόρτωση των διαδικασιών στο έδαφος κατά τις ώρες αιχμής», υπογραμμίζει.

Διαβάστε επίσης: Αεροπορικές εταιρείες: Ψάχνουν να βρουν πιλότους και πληρώματα καμπίνας

Η  Lufthansa είχε ήδη περικόψει το 5% των καλοκαιρινών πτήσεων τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα, δηλαδή 900 συνδέσεις, επικαλούμενη «συμφόρηση και έλλειψη προσωπικού από την οποία υποφέρει ολόκληρος ο κλάδος των ευρωπαϊκών αερομεταφορών». Οι ελλείψεις προσωπικού αφορούν «αεροδρόμια, επίγειες υπηρεσίες, αεροπορική ασφάλεια και επομένως και εταιρείες» επισημαίνει σε ανακοίνωση της και προσθέτει ότι  «οι απεργίες ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ο καιρός και κυρίως η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού προκαλούν μεγαλύτερη επιβάρυνση», αναφέροντας  μαύξηση των αναρρωτικών αδειών «τις τελευταίες ημέρες».

Μετά την άρση των περιορισμών της πανδημίας σε πολλές χώρες, ιδίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τις αρχές του έτους, οι μεταφορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν δυσκολίες να αντιμετωπίσουν την απότομη αύξηση της ζήτησης, κυρίως λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Τα αεροδρόμια έχουν διαταραχθεί σοβαρά εδώ και εβδομάδες, με μεγάλες ουρές και σειρές ακυρώσεων από την Easyjet, την British Airways, την Tui ή τη Wizz Air.

Διαβάστε επίσης: EasyJet: Ανακοίνωσε περικοπές χιλιάδων ακόμη πτήσεων μέσα στο καλοκαίρι

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή