Μια πολύ κατατοπιστική εφαρμογή προσφέρει η Eurostat στην οποία μπορούν οι Ευρωπαίοι πολίτες να δουν σε ποιο επίπεδο κυμαίνονται οι τιμές των αγαθών και υπηρεσιών τόσο της χώρας τους όσο και των άλλων κρατών – μελών της ΕΕ, και να συγκρίνουν πόσο ακριβότερα ή φθηνότερα είναι σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη συγκρίσεις είναι οι τιμές των τροφίμων, των αλκοολούχων ποτών και καπνών, της ένδυσης και υπόδησης, του κόστους στέγασης, των επίπλων και χαλιών, των ιδιωτικών μέσων μετακίνησης, των υπηρεσιών μεταφορών, των επικοινωνιών, της ψυχαγωγίας και άθλησης, και των εστιατορίων και ξενοδοχείων.

Με την ενημερωμένη οπτικοποίηση δεδομένων από την Eurostat, μπορεί ο χρήστης της εφαρμογής εύκολα να συγκρίνει δεδομένα για τα επίπεδα τιμών καταναλωτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021.

Απλώς επιλέγει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία για να δει τη χώρα με τα υψηλότερα και τα χαμηλότερα επίπεδα τιμών ή να επιλέξει μια χώρα για να δει πού κατατάσσεται μεταξύ των υπολοίπων χωρών.

Η κατάταξη της Ελλάδας

Όπως προκύπτει από την εφαρμογή, η Ελλάδα είναι πιο πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο τιμών σε επικοινωνίες (169,4), τρόφιμα (104,8) και αλκοολούχα ποτά και καπνό (101,1),

Πιο κάτω από το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο τιμών βρίσκονται οι κατηγορίες ένδυση-υπόδηση (94,1), κόστος στέγασης (68,3), έπιπλα και χαλιά (98,1), ιδιωτικά μέσα μετακίνησης (92,5), υπηρεσίες μεταφορών (76,4), ψυχαγωγία και άθληση (86,2) και ξενοδοχεία – εστιατόρια (84,8)

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή