«Ψήφο εμπιστοσύνης» στον ελληνικό τουρισμό δίνει ο βρετανός υφυπουργός Τουρισμού, προβλέποντας ότι έπειτα από δύο «μαρτυρικά», εξαιτίας της πανδημίας, χρόνια, «εκατομμύρια βρετανοί τουρίστες» θα επισκεφθούν και φέτος τη χώρα μας. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ», ο Νάιτζελ Χάντλστον αποκάλυψε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διμερείς συζητήσεις για την αύξηση του αριθμού των πτήσεων από και προς την Ελλάδα.

«Ο κόσμος θέλει απεγνωσμένα να ταξιδέψει ξανά. Περάσαμε πολύ δύσκολα με την πανδημία. Αυτό που όλοι θέλουν τώρα είναι να πάνε διακοπές, αλλά και να επισκεφθούν φίλους και συγγενείς. Οι διακοπές φέτος το καλοκαίρι είναι πολύ σημαντικές. Γι’ αυτόν τον λόγο θέλουμε να διευρύνουμε αυτή τη σχέση μας με την Ελλάδα» εξηγεί ο Χάντλστον. Πρακτικά, τι σημαίνει αυτό; τον ρωτάω.

Διαβάστε επίσης- «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Σκαρφαλώνει στα επίπεδα του 2019 η κίνηση

Διαβάστε επίσης: British Airways: Απεργία ψήφισαν οι εργαζόμενοι – Εντείνεται η αναταραχή στο αεροδρόμιο Χίθροου

Περισσότερες πτήσεις

«Σημαίνει ακόμη περισσότερες πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας. Να σημειώσω ότι έχουμε πολύ αξιόπιστους τουριστικούς πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία που λειτουργούν και στις δύο χώρες» απαντά ο βρετανός υφυπουργός, καλώντας τους συμπατριώτες του να επισκεφθούν την Ελλάδα: «Γιατί οι Βρετανοί πηγαίνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα; Για τον μεγαλειώδη πολιτισμό σας. Για τα απίστευτα τοπία σας, για τη μοναδική φιλοξενία σας και, φυσικά, για το φανταστικό φαγητό και ποτό που προσφέρετε».

Ο ίδιος, μάλιστα, έχει ταξιδέψει εννέα φορές στη χώρα μας και, όπως αποκαλύπτει, σύντομα θα ετοιμάσει ξανά τις βαλίτσες του προς κάποιον ελληνικό προορισμό. «Πραγματικά ανυπομονώ για τη δέκατη επίσκεψή μου στην Ελλάδα. Δεν έχω κλείσει ακόμη τις διακοπές μου, αλλά ελπίζω ότι θα σας επισκεφθώ φέτος. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Βρετανία είναι πολύ ασφαλείς προορισμοί».

Εντυπωσιακές κρατήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατήσεις των Βρετανών προς ελληνικούς προορισμούς ανέρχονται σε εντυπωσιακά επίπεδα. «Η απήχηση που έχει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός είναι μοναδική. Πολλοί από όσους συναντούμε στη Βρετανία μάς λένε ότι φέτος η επιλογή τους είναι η Ελλάδα και μόνο η Ελλάδα» είπε στα «ΝΕΑ» ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Λονδίνο Ιωάννης Ραπτάκης. Παράγοντες του ΕΟΤ εκτιμούν ότι οι αφίξεις από τη Βρετανία θα πλησιάσουν τα επίπεδα του 2019. Τότε η Ελλάδα προσέλκυσε περισσότερους από 3,8 εκατ. τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο αποτέλεσε την πρώτη αγορά για τη χώρα μας, ξεπερνώντας τη Γερμανία.

«Οι εκτιμήσεις είναι πολύ ενθαρρυντικές. Είμαστε σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας. Εχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις μαζί τους. Πέρυσι, συναντήθηκα με τον έλληνα ομόλογό μου στην έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο και έκτοτε έχουμε μια διαρκή συνεργασία, μιλάμε πολύ συχνά» τονίζει ο 51χρονος υφυπουργός Τουρισμού.

«Η σχέση μεταξύ των κυβερνήσεών μας είναι σημαντική: κατά τη διάρκεια της πανδημίας δουλεύαμε για το πώς θα ανοίξουμε ξανά τα ταξίδια. Ψάχναμε να βρούμε πότε πρέπει να ανοίξουμε και ποιους περιορισμούς πρέπει να θέσουμε. Τώρα, όμως, έχουμε βγει από το τούνελ και πρέπει να επικεντρωθούμε στην ενίσχυση των δρομολογίων και στους τουριστικούς πράκτορες», ανέφερε συμπληρώνοντας: «Εχουμε εξαιρετικές σχέσεις και ισχυρούς πολιτιστικούς δεσμούς με την Ελλάδα. Είμαστε πολύ περήφανοι που εκατομμύρια Βρετανοί πηγαίνουν στην Ελλάδα κάθε χρόνο για διακοπές. Είναι υπέροχο που αυτό θα συνεχιστεί τώρα που τα ταξίδια άρχισαν και πάλι».

Ανάκαμψη

Το μέλος της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους Ελληνες που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Βρετανία. «Ισως δεν έρχονται εδώ για τον καιρό μας» λέει γελώντας. «Ερχονται, όμως, για αυτή τη διαφορετική εμπειρία που προσφέρουμε, τον πολιτισμό μας, τα τοπία και το φαγητό. Παρέχουμε πολύ διαφορετικά πράγματα. Αλλά είμαστε και οι δύο πολύ φιλόξενες χώρες. Θέλουμε οι Ελληνες που μας επισκέπτονται να περάσουν καλά, είτε έρχονται για τουρισμό είτε για να δουν φίλους και συγγενείς είτε για επαγγελματικούς λόγους. Πάντα θα καλωσορίζουμε με θέρμη τους Ελληνες. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει μια πολυπληθής κοινότητα Ελλήνων εδώ στη Βρετανία».

Ο συντηρητικός πολιτικός από το Λίνκολνσιρ της Ανατολικής Αγγλίας δηλώνει αισιόδοξος ότι η τουριστική βιομηχανία θα ανακάμψει. «Τα ταξίδια και ο τουρισμός είναι από τους τομείς που πλήττονται περισσότερο όταν συμβαίνει ένα σημαντικό διεθνές γεγονός, όπως μια πανδημία ή ένας πόλεμος. Τώρα, έπειτα από δύο πολύ δύσκολα χρόνια, παρατηρούμε τόσο στη Βρετανία όσο και στην Ελλάδα μια πολύ ισχυρή ανάκαμψη. Οι προβλέψεις είναι πολύ θετικές» υποστηρίζει. Και προσθέτει: «Ο κλάδος χρειάζεται βοήθεια και υποστήριξη, διότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων επλήγησαν πολύ σκληρά. Και στην Ελλάδα και στη Βρετανία ο τουριστικός τομέας έλαβε μεγάλη υποστήριξη από το κράτος. Επρεπε να βεβαιωθούμε ότι αυτές οι επιχειρήσεις θα αντέξουν και θα επιβιώσουν, ώστε να είναι ακόμη ζωντανές όταν θα βγούμε από την κρίση».

ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ
«Το θέμα αφορά το Βρετανικό Μουσείο…»

Εκτός από υφυπουργός Τουρισμού (υπαγόμενος στο υπουργείο Πολιτισμού), ο Χάντλστον διατηρεί και το χαρτοφυλάκιο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Δεν μπορούσα, λοιπόν, να μην τον ρωτήσω για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ένα θέμα που απασχολεί, πλέον, σε εβδομαδιαία βάση τον βρετανικό Τύπο, με το αίτημα της επανένωσης να υποστηρίζεται τόσο από την πλειοψηφία των πολιτών όσο και από ορισμένους πολιτικούς στη Γηραιά Αλβιώνα. Θα γυρίσουν τα Γλυπτά στην Αθήνα; Ο Χάντλστον επιλέγει να απαντήσει με τη γνωστή επωδό της βρετανικής κυβέρνησης:

«Αυτό το θέμα αφορά το Βρετανικό Μουσείο, το οποίο λαμβάνει τις αποφάσεις του ανεξάρτητα από την κυβέρνηση. Δεν μπορώ να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus