Η Tesla πιθανότατα θα χάσει το στέμμα του μεγαλύτερου κατασκευαστή ηλεκτροκίνητων οχημάτων γύρω στο 2024, προβλέπει νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία η πρώτη θέση θα καταληφθεί από την Volkswagen.

Ο γερμανικός γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας θα διπλασιάσει την παραγωγή σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα το 2024, εκτιμά η έρευνα του Bloomberg Intelligence.

Λόγω του αυξανόμενου κόστους των μπαταριών και του περιορισμένου δυναμικού παραγωγής, ανταγωνιστές όπως η Ford και η General Motors δεν είχαν οικονομικό κίνητρο να επιταχύνουν την προσπάθεια όπως η Volkswagen.

Ωστόσο η Tesla πιθανότατα θα παραμείνει πρώτη σε πωλήσεις στις ΗΠΑ, καθώς η Volkswagen εστιάζεται στην Ευρώπη.

Σε περίπτωση περαιτέρω επέκτασής της στην Κίνα, όπως προβλέπει το Bloomberg, η VW θα ασκήσει πιέσεις στην Tesla, η οποία παράγει στην Κίνα δύο μοντέλα της.

Η Tesla, μια από τις πρώτες εταιρείες που επένδυσαν στην επανάσταση της ηλεκτροκίνησης, αντιστοιχεί στο 75% των ηλεκτρικών οχημάτων που πουλήθηκαν στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Τον Μάρτιο ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο «gigafactory» της εταιρείας στο Βερολίνο, το οποίο θα παραγάγει 500.000 οχήματα το χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή