Με τίτλο «Προκλήσεις, απειλές και ευκαιρίες, σήμερα, για τον πράσινο μετασχηματισμό» ξεκινάει την Τετάρτη 29 και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 30 Ιουνίου, το «Green Deal Greece 2022», το «πράσινο» διήμερο Συνέδριο του ΤΕΕ, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» (αίθουσα «Φάρος»).

Διαβάστε επίσης: G7: «Λέσχη για το κλίμα» και άμεση δράση για την ενεργειακή επάρκεια

Το Συνέδριο, που διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) σε συνεργασία με το economix.gr, τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Διαβάστε επίσης: G7: Οι ηγέτες συμφώνησαν να μελετήσουν την επιβολή ανώτατων τιμών στη ρωσική ενέργεια

Παρουσίες

Στις εργασίες του Συνεδρίου θα δώσουν το «παρών» διακεκριμένοι θεσμικοί ομιλητές μεταξύ των οποίων Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς της Κυβέρνησης, ανώτατα στελέχη Δημόσιων και Ιδιωτικών Οργανισμών, καθώς και εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Εν όψει του «Green Deal Greece 2022», ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Γιώργος Στασινός, τόνισε ότι : «Αντιμετωπίζουμε αυτήν την περίοδο σοβαρές κρίσεις, όπως ένας πόλεμος στην Ευρώπη, μια πανδημία που επιμένει και ένα νέο πληθωριστικό κύμα μετά από πολλά χρόνια. Ταυτόχορνο όμως έχουμε μπροστά μας την πρόκληση του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματιμσού της χώρας με τις ευκαιρίες που δημιουργεί μια μοναδική χρηματοδοτική συγκυρία, με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το νέο ΕΣΠΑ. Ευκαιρίες που πρέπει να συνδυαστούν με μεταρρυθμίσεις που άργησαν πολύ. Συζητούμε δημόσια για όλα αυτά και το τι πρέπει να γίνει με εκπροσώπους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αναδεικνύοντας το θεσμικό ρόλο του ΤΕΕ για διάλογο ουσίας»

Θεματικές ενότητες

Το διήμερο συνέδριο Green Deal Greece 2022» περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος εξαιρετικά επίκαιρων θεματικών ενοτήτων όπως το ΕΣΠΑ ως εργαλείο ανάπτυξης και συνοχής, ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα στις πράσινες χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις, η ψηφιοποίηση στο real estate, τα πράσινα κτίρια και η εξοικονόμηση ενέργειας, η ενεργειακή ασφάλεια, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η απολιγνιτοποίηση, η ενεργειακή μετάβαση, η ηλεκτροκίνηση και οι πράσινες υποδομές. Επίσης, στην ατζέντα του Συνεδρίου περιλαμβάνονται θέματα όπως η κλιματική κρίση και η γαλάζια οικονομία, οι «έξυπνες» μεταφορές, ο τουρισμός, η βιώσιμη αγροτική παραγωγή και η κτηνοτροφία. Στην «καρδιά» της συζήτησης θα βρεθεί, ασφαλώς, το στοίχημα του Ταμείου Ανάκαμψης και των «πράσινων» επενδύσεων, αλλά και οι νέου τύπου απειλές που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διεθνές στερέωμα.

Το διήμερο συνέδριο διοργανώνεται σε υβριδική μορφή, με φυσική παρουσία μόνο των ομιλητών και των προσκεκλημένων και με ελεύθερη διαδικτυακή μετάδοση και παρακολούθηση από τα κανάλια του ΤΕΕ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο youtube και στις ιστοσελίδες των διοργανωτών. Platinum χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρείες: ΔΕΗ, ΑΚΤΩΡ, AVAX, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, INTRAKAT, ΜΥΤΙLINEOS. Το συνέδριο υποστηρίζει πληθώρα εταιρειών και φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εκπρόσωποι των οποίων θα συμμετέχουν στις εργασίες του. Η ιστοσελίδα του συνεδρίου, διαθέσιμη από την έναρξη του συνεδρίου είναι:

https://greendealgreece22.economix.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Κλιματική κρίση: Η ευρωπαϊκή εμπορία άνθρακα πιάνει λιγότερο από το 25% των εκπομπών των αεροπορικών εταιρειών
Green |

Πώς το σύστημα δικαιωμάτων άνθρακα πλήττει τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες

Με τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που απαλλάσσονται από τέλη και τα δωρεάν δικαιώματα που δίνονται στους αερομεταφορείς, μεγάλο μέρος των πτήσεων δεν καλύπτεται από το σύστημα