Τα αποτελέσματα περίπου 130 ερευνητικών εργασιών σε 44 παράλληλα sessions, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου της Επιστημονικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής, που πραγματοποιήθηκε στο Πόρτσμουθ.

Το 11ο συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Portsmouth Business School και το Montpellier Business School, στις εγκαταστάσεις του University of Portsmouth μεταξύ 10 και 12 Ιουνίου, ενώ κεντρικοί καλεσμένοι ομιλητές ήταν η καθηγήτρια Mariassunta Giannetti (Stockholm School of Economics) και ο καθηγητής Marcin Kacperczyk (Imperial College London).

Σημειώνεται πως η καθηγήτρια Mariassunta Giannetti ήταν και η αποδέκτης του ετήσιου βραβείου «Distinguished Scholar Annual International Award (βραβείο διακεκριμένου μελετητή)» της ΕΕΧΜΤ. Στο παρελθόν το βραβείο απονεμήθηκε στους καθηγητές Iftekhar Hasan (2011), Ike Mathur (2012), Darrell Duffie (2013), Bruno Biais (2014), Edward Altman (2015), Franklin Allen (2016), Raghavendra Rau (2017), Andrea Sironi (2018), Haim Levy (2019) και Murillo Campello (2021).

Η ΕΕΧΜΤ τονίζει πως με τον τρόπο αυτό τίμησε την κ. Giannetti για την εξαίρετη συνεισφορά της στο χώρο της Χρηματοοικονομικής, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων περισσότερες από 30 δημοσιεύσεις σε κορυφαία ακαδημαϊκά περιοδικά όπως: Journal of Political Economy, American Economic Review, Journal of Finance, Review of Financial Studies, Journal of Financial Economics, Management Science.

Από αριστερά προς δεξιά: Ο Φώτης Πασιούρας, Γενικός Γραμματέας της FEBS, o Χρυσοβαλάντης Γαγάνης, Ταμίας της FEBS, η τιμώμενη Mariassunta Giannetti , ο Αιμίλιος Γαλαριώτης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της FEBS και ο Πρόεδρος της FEBS, Ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης.

Η Επιστημονική Εταιρεία (https://www.febsociety.org) με έδρα τα Χανιά, μετράει 11 Εθνικά και δέκα Διεθνή συνέδρια με βραβεύσεις κορυφαίων επιστημόνων σε τομείς της Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia