Τα αποτελέσματα περίπου 130 ερευνητικών εργασιών σε 44 παράλληλα sessions, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου της Επιστημονικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής, που πραγματοποιήθηκε στο Πόρτσμουθ.

Το 11ο συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Portsmouth Business School και το Montpellier Business School, στις εγκαταστάσεις του University of Portsmouth μεταξύ 10 και 12 Ιουνίου, ενώ κεντρικοί καλεσμένοι ομιλητές ήταν η καθηγήτρια Mariassunta Giannetti (Stockholm School of Economics) και ο καθηγητής Marcin Kacperczyk (Imperial College London).

Σημειώνεται πως η καθηγήτρια Mariassunta Giannetti ήταν και η αποδέκτης του ετήσιου βραβείου «Distinguished Scholar Annual International Award (βραβείο διακεκριμένου μελετητή)» της ΕΕΧΜΤ. Στο παρελθόν το βραβείο απονεμήθηκε στους καθηγητές Iftekhar Hasan (2011), Ike Mathur (2012), Darrell Duffie (2013), Bruno Biais (2014), Edward Altman (2015), Franklin Allen (2016), Raghavendra Rau (2017), Andrea Sironi (2018), Haim Levy (2019) και Murillo Campello (2021).

Η ΕΕΧΜΤ τονίζει πως με τον τρόπο αυτό τίμησε την κ. Giannetti για την εξαίρετη συνεισφορά της στο χώρο της Χρηματοοικονομικής, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων περισσότερες από 30 δημοσιεύσεις σε κορυφαία ακαδημαϊκά περιοδικά όπως: Journal of Political Economy, American Economic Review, Journal of Finance, Review of Financial Studies, Journal of Financial Economics, Management Science.

Από αριστερά προς δεξιά: Ο Φώτης Πασιούρας, Γενικός Γραμματέας της FEBS, o Χρυσοβαλάντης Γαγάνης, Ταμίας της FEBS, η τιμώμενη Mariassunta Giannetti , ο Αιμίλιος Γαλαριώτης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της FEBS και ο Πρόεδρος της FEBS, Ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης.

Η Επιστημονική Εταιρεία (https://www.febsociety.org) με έδρα τα Χανιά, μετράει 11 Εθνικά και δέκα Διεθνή συνέδρια με βραβεύσεις κορυφαίων επιστημόνων σε τομείς της Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia
O Bill Russell, o Τζον Κόρφας και το άθλημα των «ψηλών»
Academia |

O Bill Russell, o Τζον Κόρφας και το άθλημα των «ψηλών»

Ο Μπιλ Ράσελ (Bill Russell) έφυγε στα 88 του χρόνια, από φυσικά αίτια, πλήρης ημερών και τίτλων. Έφυγε όπως φεύγουν οι νικητές, κλέβοντας τη βασίλισσα του μεγάλου μπασκετικού χορού που ακούει στο όνομα «Πλανήτης ΝΒΑ».

Παγκρήτια Δημοσκόπηση ΕΛΜΕΠΑ για την Ανάπτυξη: Πρόβλημα η Ακρίβεια, Ελπίδα ο Τουρισμός
Academia |

Παγκρήτια Δημοσκόπηση ΕΛΜΕΠΑ για την Ανάπτυξη: Πρόβλημα η Ακρίβεια, Ελπίδα ο Τουρισμός

Οι πολίτες της Κρήτης ζητούν περαιτέρω ανάπτυξη μέσω του τουρισμού αλλά με επιπλέον ενίσχυση των υποδομών. Pυλώνας ανάπτυξης είναι και οι εξαγωγές, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν τη προώθηση των τοπικών προϊόντων με κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και κίνητρα προς τις επιχειρήσεις,

Ανάκαμψη 3,5% για το 2022 και 3,1% βλέπει για την Ελλάδα η Fitch
Academia |

Ανάκαμψη 3,5% για το 2022 και 3,1% βλέπει για την Ελλάδα η Fitch

Οι διαρθρωτικές προκλήσεις για την ελληνική οικονομία αποτελούνται από ένα μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, ένα τρομερό δημογραφικό προφίλ και ελάχιστη πρόοδο στη βελτίωση της παραγωγικότητας τα τελευταία χρόνια.

Νέα Διαδικασία Προσέγγισης Πελατών στην Υπεύθυνη Επένδυση
Academia |

Νέα Διαδικασία Προσέγγισης Πελατών στην Υπεύθυνη Επένδυση

Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία προσέγγισης πελατών, οι επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού και τραπεζικού κλάδου καλούνται να κάνουν συνέντευξη στους πελάτες τους για να καθορίσουν το προφίλ κινδύνου τους, το οποίο βασίζεται στο ποσό των περιουσιακών στοιχείων τους, τη γνώση των χρηματοοικονομικών προϊόντων, τον επενδυτικό ορίζοντα, την ανοχή κινδύνου, κλπ.