Με τους βασικούς μας δείκτες να καταγράφουν νέα χαμηλά 52 εβδομάδων, και τη συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών να κλείνουν σε αρνητικό έδαφος, το ΧΑ συγχρονίστηκε με τις λοιπές μεγάλες αγορές και το κακό διαμορφούμενο κλίμα.

Έτσι, συνεχίστηκε η πτωτική τάση που ακολουθούμε από τα τέλη Απριλίου, και μάλιστα ο ΓΔ φαίνεται να εισήλθε σε ζώνη υπερπώλησης, χάνοντας το ψυχολογικής και τεχνικής σημασίας επίπεδο των 800 μονάδων εν ριπή οφθαλμού, που συνιστούσε εξάλλου και το κάτω άκρο της εν λόγω κίνησης.

Εντύπωση προκάλεσε η διάθεση για ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές μετοχές, με την ΠΕΙΡ να καταγράφει νέα ιστορικά χαμηλά χωρίς κανένα ψήγμα υποστηρικτικών κινήσεων, ενώ και η κακή εικόνα σε ΔΕΗ συνεχίζει να προβληματίζει.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι όλες οι μετοχές της μεγάλης κεφ/σης έκλεισαν στο κόκκινο, επί συνόλω 95 έναντι μόλις 18 ανοδικών, με συνολικά 21 μετοχές να γράφουν νέα χαμηλά 52 εβδομάδων, μεταξύ αυτών δυστυχώς και αυτές των ΜΥΤΙΛ, TITC, ΒΙΟ και ΑΛΦΑ. Η υψηλή, σε σχέση με τον μέσο όρο πολλών συνεδριάσεων συν/κη δραστηριότητα άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ επιβαρύνει υπέρμετρα, με τη διάχυση να είναι προφανής σε όλο το ταμπλό.

Στο εξωτερικό, όλα τα ταμπλό κοκκίνισαν, με την Ευρώπη να βλέπει απώλειες τουλάχιστον 2,5 ποσοστιαίων μονάδων σε Eurostoxx, DAX και CAC, ενώ και οι ΗΠΑ συνέχισαν νοτιότερα, με τις ενδείξεις να οδηγούν σε κακή εξέλιξη όσον αφορά στα μακροοικονομικά τους.

Για τη συνέχεια, η περιοχή των 805 μονάδων είναι η βασική αντίσταση στο overshooting, με επόμενη στάση τις 772. Οποιαδήποτε ανοδική αντίδραση χωρίς βασική αιτία ή υψηλούς τζίρους δεν πρέπει να εκλαμβάνεται παρά ως ευκαιρία εκ νέου ρευστοποιήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News