«Ακούμε ότι θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης – Τι να πούμε εδώ; Ας προσπαθήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προκαλώντας όχι μόνο την Ουκρανία, αλλά συνολικά την Δύση.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, μιλώντας στην Κρατική Δούμα την Πέμπτη, επαίνεσε την κυβέρνηση της χώρας του για την επιτυχία της να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων.

Διαβάστε επίσης: Είναι η κατάσταση στην Ουκρανία μια αποτυχία της αμερικανικής στρατηγικής;

Η Δύση προκάλεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία

Τόνισε, μάλιστα, πως η Δύση απέτυχε να εξαπλώσει τη διχόνοια και να προκαλέσει χάος στη Ρωσία «και δεν θα μπορέσει να το κάνει στο μέλλον, καθώς «το έθνος διατήρησε με επιτυχία την οικονομία και τη σταθερότητά του ανέπαφη».

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε πως «η Δύση ενεργεί ως επιτιθέμενη εδώ και δεκαετίες. Προκάλεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία».

«Προφανώς, προσπαθούσαν όχι μόνο να πλήξουν σκληρότερα τη ρωσική οικονομία, ο στόχος τους ήταν να σπείρουν τη διχόνοια και να σπείρουν τον όλεθρο στην κοινωνία μας, να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους. Αλλά εκεί έκαναν λάθος υπολογισμούς: Δεν συνέβη και είμαι βέβαιος ότι δεν θα συμβεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα κερδηθεί ο πόλεμος της Ουκρανίας σε βάθος χρόνου

Και προσέθεσε πως το ρωσικό κοινοβούλιο αποτελεί «παράδειγμα ανθεκτικότητας» σε αυτές τις προσπάθειες.

«Η πολιτική του κοινοβουλίου βασίζεται στη βούληση του λαού της Ρωσίας, σε μια σταθερή θέση, στην πεποίθηση ότι βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, στην αδιαμφισβήτητη αποφασιστικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας να υπερασπιστούμε την κυριαρχία της Ρωσίας, να βοηθήσουμε τον λαό μας στο Ντονμπάς. Αυτό είναι που διέπει την πολιτική του κράτους μας στο σύνολό του», σημείωσε.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε, επίσης, ότι οι προσπάθειες της Δύσης «να επιβάλει την ολοκληρωτική ‘παγκόσμια τάξη’ και την ‘κουλτούρα ακύρωσής’ της σε άλλα έθνη, είναι βέβαιο ότι θα αποτύχουν».

«Όσο αργεί, τόσο πιο δύσκολο να πετύχουμε ειρηνευτική συμφωνία»

Παράλληλα, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, αλλά «όσοι αρνούνται να μιλήσουν τώρα» – προειδοποίησε – «πρέπει να καταλάβουν ότι με τον καιρό θα γίνει πιο δύσκολο να επιτευχθεί μια συμφωνία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα