Η αύξηση των θέσεων εργασίας επιταχύνθηκε με πολύ ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο τον Ιούνιο, γεγονός που δείχνει ότι ο κύριος πυλώνας της αμερικανικής οικονομίας παραμένει ισχυρός παρά τους θύλακες αδυναμίας.

Σύμφωνα με την έκθεση για την απασχόληση που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ προστέθηκαν 372.000 θέσεις εργασίας τον μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις του Dow Jones για 250.00ο.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Προστέθηκαν 390.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο

Το ποσοστό ανεργίας παραμένει αμετάβλητο από τον Μάιο στο 3,6%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις.

Οι μέσες ωριαίες αποδοχές ενισχύθηκαν κατά 0,3% τον Ιούνιο, σημειώνοντας αύξηση 5,1% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021. Η ετήσια αύξηση ξεπέρασε ελαφρώς την πρόβλεψη 5% του Dow Jones, ένδειξη ότι οι μισθολογικές πιέσεις παραμένουν ισχυρές, καθώς ο πληθωρισμός επιταχύνεται.

Η αύξηση των θέσεων εργασίας πιθανότατα διατηρεί την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σε τροχιά αύξησης των επιτοκίων με στόχο τον έλεγχο του πληθωρισμού. Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν επισημάνει ότι είναι πιθανή μια αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες στη συνεδρίαση του Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης: Federal Reserve: Αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μ.β.

Ανά τομέα, οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας ηγήθηκαν της δημιουργίας θέσεων εργασίας, με 96.000 προσλήψεις, ενώ οι επαγγελματικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες πρόσθεσαν 74.000 θέσεις. Στον τομέα της  αναψυχή και  φιλοξενίας προστέθηκαν 67.000 θέσεις εργασίας, της υγειονομικής περίθαλψης 57.000 και  των μεταφορών και αποθήκευσης 36.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ