Συναντήσεις με αντιπροσωπείες μεγάλων νηογνωμόνων είχαν χθες η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κα Μελίνα Τραυλού και o κος Δημήτριος Ι. Φαφαλιός, Μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας και Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος αυτής.

Ειδικότερα η κα. Τραυλού, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Γαλλικού Νηογνώμονα (Bureau Veritas Group), αποτελούμενη από τον κο Matthieu De Tugny, President of Bureau Veritas & Offshore Division, την κα Paillette Palaiologou, Vice President of Bureau Veritas Marine & Offshore Division, South East Europe, Black Sea & Adriatic Zone (SEEBA) και τον κο Γεώργιο Ανδρεάδη, Marine Chief Executive for Greece. Η ΕΕΕ επισήμανε τον σημαντικό ρόλο των Νηογνωμόνων στην προώθηση ρεαλιστικών λύσεων για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας και τη βιωσιμότητά της, για την ενίσχυση της ασφάλειας των πλοίων και του πληρώματός τους, καθώς και για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Νηογνώμονα American Bureau of Shipping (ABS), αποτελούμενη από τον κο C. Wiernicki, Chairman, President & CEO και τον κο V. Kroustallis, ABS Senior Vice President Global Business Development. Η ΕΕΕ τόνισε το σημαντικό ρόλο των Νηογνωμόνων για την εκπλήρωση των αναγκών της ναυτιλίας, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στη διαμόρφωση πολιτικών στη Διεθνή Ένωση Νηογνωμόνων (IACS). Και τα δύο μέρη αξιοποίησαν την ευκαιρία για να συζητήσουν επίκαιρα ναυτιλιακά θέματα, όπως η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, η ασφάλεια των πλοίων, καθώς και να εξετάσουν τομείς μελλοντικής συνεργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία