Η DBX, μια νέα εταιρεία ανάλυσης της αγοράς ξηρού φορτίου με έδρα το Λονδίνο, η οποία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της φέτος μετά την επιτυχή αποφοίτησή της από την θερμοκοιτίδα της Signal Ventures, βρίσκεται πλέον προς αναζήτηση χρηματοδότησης.

Διαβάστε επίσης: Αγγελική Φράγκου: Ρευστή η κατάσταση στην αγορά ξηρού χύδην φορτίου

Η επιχείρηση ξεκίνησε την λειτουργία της το καλοκαίρι του 2020 με την πλήρη στήριξη της Signal Ocean. Η στήριξη περιελάμβανε την παροχή οικονομικής και τεχνολογικής βοήθειας, καθώς και δεδομένων και υπηρεσιών εύρεσης προσωπικού. Η OilX, εταιρεία ανάλυσης πετρελαϊκών ροών, επίσης λανσαρισμένη από την Signal, βοήθησε με την παροχή υψηλού επιπέδου τεχνικής υποστήριξης.

Διαβάστε επίσης: Ποσειδώνια 2022: Τα δεδομένα είναι το νέο αγαθό που θα δώσει ώθηση στη ναυτιλία

Η DBX χρησιμοποιεί δορυφορική τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) ώστε να συγχωνεύσει πολλαπλές πηγές δεδομένων με σκοπό να παρέχει, σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες σχετικά με την προσφορά και τη ζήτηση άνθρακα, σιδηρομεταλλεύματος, βωξίτη και αλουμίνας. Στους πελάτες της DBX περιλαμβάνονται παραγωγοί και έμποροι εμπορευμάτων, τράπεζες, hedge funds, χαλυβουργία και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Ο Alexandre Claude, Chief Executive της DBX δήλωσε: «Η πρόοδος στην DBX ήταν γρήγορη και τώρα προσθέτουμε μέταλλα, άλλα ορυκτά και σιτηρά στην πλατφόρμα μας. Έχουμε αναπτύξει ένα μοναδικό προϊόν για μια μέχρι τώρα αγορά, στην οποία επικρατούσε ένα θολό τοπίο. Συνδυάζοντας τις κινήσεις πλοίων και την παρακολούθηση φορτίου με τα τελωνειακά δεδομένα, τις δορυφορικές παρατηρήσεις των αποθεματικών και με την επεξεργασία και την βελτιστοποίηση μη-δομημένων δεδομένων τρίτων, δημιουργούμε ευκαιρίες συναλλαγών και αυξάνουμε την αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας».

Η πρόοδος της DBX επιταχύνθηκε μέσω της συνεργασίας της με την Signal Ventures, τον στρατηγικό επενδυτικό βραχίονα του Ομίλου Signal, έναν κορυφαίο πάροχο τεχνολογίας, δεδομένων και εμπορικών λύσεων στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η Signal Ventures προσφέρει στους συνεργάτες της πρόσβαση σε μοναδικές δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων, κινήσεις πλοίων, εκπομπές ρύπων, πληροφορίες λιμένων και πρόγνωση καιρού, επιχειρηματικά κεφάλαια, καθοδήγηση και έμπρακτη υποστήριξη αναφορικά με τη δημιουργία ομάδων. Η Signal Ventures παρέχει μεταξύ άλλων, επιχειρηματική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων λογιστικών και νομικών υπηρεσιών καθώς και υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού, έτσι ώστε οι ιδρυτές να μπορούν να επικεντρωθούν στο προϊόν τους.

Ο αντιπρόεδρος της Signal Ventures, Νικόλας Πυργιώτης, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε άλλη μια εταιρεία να αποφοιτά, με επιτυχία από το πρόγραμμα θερμοκοιτίδων μας. Είμαι περήφανος που βλέπω την ομάδα της Signal να βοηθάει τη DBX να φτάσει στο επόμενο επίπεδο. Η πρόσληψη data scientists και προγραμματιστών συχνά αποτελεί μια πρόκληση για νεοσύστατες επιχειρήσεις σε πρώιμο στάδιο, αλλά εμείς, ως ένας αναγνωρισμένος οργανισμός με ένα οικοσύστημα πλατφορμών που σχετίζονται με τη ναυτιλία και το θαλάσσιο εμπόριο, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ενδιαφέρουσες και ποικίλες ευκαιρίες σε μερικούς από τους πλέον έξυπνους και ικανότατους ανθρώπους στην αγορά».

Η OilX, μια εταιρεία ανάλυσης πετρελαίου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι επίσης προϊόν του προγράμματος θερμοκοιτίδας της Signal Ventures και έχει εμπλακεί με την ανάπτυξη της DBX από το ξεκίνημά της.

Ο CEO της OilX, Florian Thaler, δήλωσε: «Οι λύσεις που φέρνει η DBX στην αγορά ξηρού φορτίου είναι παρεμφερείς με εκείνες που παρέχει η OilX για τις αγορές πετρελαίου. Τα δεδομένα που σχετίζονται με την κίνηση και την προσφορά ξηρών και υγρών εμπορευμάτων είναι γενικά πολύ ασταθή και δύσκολο να συλλεχθούν, και οι αναλυτές που χρησιμοποιούν τα δεδομένα ταλανίζονται από χρονικές καθυστερήσεις. Υποστηρίζουμε την DBX με την τεχνολογία και την τεχνογνωσία μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε μια άλλη αγορά να μεταμορφώνεται, με πρακτικές ιδέες σε πραγματικό χρόνο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα