Ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς τα πρόσφατα στοιχεία για την αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ ενισχύουν την εκτίμηση ότι η Federal Reserve θα συνεχίζει την επιθετική πολιτική για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό

Η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 3,09 % και του 30ετούς κατά εφτά μονάδες βάσης στα 3,269%.

Διαβάστε επίσης: Ομόλογα: Σήμα ύφεσης από την αναστροφή της καμπύλης αποδόσεων

Η αύξηση των θέσεων εργασίας επιταχύνθηκε με πολύ ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο τον Ιούνιο, γεγονός που δείχνει ότι ο κύριος πυλώνας της αμερικανικής οικονομίας παραμένει ισχυρός παρά τους θύλακες αδυναμίας. Σύμφωνα με την έκθεση για την απασχόληση που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ προστέθηκαν 372.000 θέσεις εργασίας τον μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις του Dow Jones για 250.00ο.

Το ποσοστό ανεργίας παραμένει αμετάβλητο από τον Μάιο στο 3,6%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις.

Η ισχυρή αγορά εργασίας ενισχύει την εκτίμηση ότι θα υπάρξει κι άλλη απότομη αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επικεντρώνεται στη μείωση του πληθωρισμού. Την Πέμπτη, δύο αξιωματούχοι της Fed – ο Κρίστοφερ Γουόλερ και ο Τζέιμς Μπούλαρντ – υπογράμμισαν την υποστήριξή τους για άλλη μια αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης αυτόν τον μήνα. Πολλοί αναμένουν ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων αργότερα μέσα στο έτος.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τη διαφορά μεταξύ των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων μεγαλύτερης διάρκειας και των αποδόσεων μικρότερης διάρκειας, με τις πρώτες να είναι συνήθως υψηλότερες. Η απόδοση του 2ετούς Δημοσίου διατηρήθηκε οριακά πάνω από την απόδοση του 10ετούς την Παρασκευή. Αυτή η λεγόμενη αναστροφή, ιδίως αν διατηρηθεί, ερμηνεύεται συχνά ως προειδοποιητικό σημάδι ότι η οικονομία αποδυναμώνεται και πλησιάζει την ύφεση μπορεί να βρίσκεται στον ορίζοντα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές