Ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει σε δυναμική αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος βρήκε αφορμή να επισημάνει πως και η πρόθεση της Γερμανίας να επαναφέρει τον συνταγματικό κανόνα του «φρένου του χρέους» από την ερχόμενη χρονιά «ταιριάζει» στη νέα στρατηγική που χαράσσει η ΕΚΤ.

Μόλις χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεση του έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της γερμανικής οικονομίας προχωρώντας σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων του για ρυθμούς ανάπτυξης και πληθωρισμό και καλώντας τις γερμανικές αρχές να αναβάλουν για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο την επαναφορά του «φρένου του χρέους».

Διαβάστε επίσης: ΔΝΤ: Καμπανάκι κινδύνου για τη γερμανική οικονομία – Σύσταση να αναβληθεί η επαναφορά του φρένου του χρέους

Ο ηγέτης των Φιλελευθέρων ήταν και παραμένει ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της επιστροφής στη δημοσιονομική ορθότητα, μεταξύ των μελών του κυβερνητικού συνασπισμού, και το απέδειξε και με τις σημερινές δηλώσεις του.

«Βιώνουμε μια νέα οικονομική εποχή» σχολίασε επικροτώντας την στροφή της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ μετά από 11 χρόνια, επαναλαμβάνοντας δε, πως και η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζει τη δική της στροφή!

«Το πλάνο της γερμανικής κυβέρνησης για την επαναφορά του φρένου του χρέους την επόμενη χρονιά και να περιορίσει τις κρατικές δαπάνες ταιριάζει με την νέα κατάσταση» σχολίασε.

Υπόψη πως επισήμως το υπουργείο Οικονομικών αντέδρασε συγκρατημένα στην έκθεση του ΔΝΤ δηλώνοντας μόνο πως θα μελετήσει και θα σταθμίσει τις προτάσεις του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή