Να ανακτήσει και τα επίπεδα των 830 μονάδων επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο καταφέρνει να θέσει τις βάσεις για την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,95% στις 833,14 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 24 εκατ. ευρώ, βρίσκοντας σημαντικά στηρίγματα στους δεικτοβαρείς τίτλων.

Το ΧΑ δείχνει να αντιμετωπίζει με ωριμότητα την έντονη μεταβλητότητα του διεθνούς κλίματος, καταφέρνοντας να διασπάσει ανοδικά και τις 830 μονάδες και να δοκιμάσει και τις 835 μονάδες. Σύμφωνα όμως με την Trader24, παρά το καλό πρόσωπο που δείχνει το Χρηματιστήριο, παρατηρώντας ότι είναι και το μόνο που έκλεισε ισχυρά θετικά από τις ευρωαγορές, η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι όλα κρίνονται από την τάση στις διεθνείς αγορές, και ακόμα περισσότερο από τις εξελίξεις στο μέτωπο των επιτοκιακών αλλαγών στα μεγάλα οικονομικά συστήματα, με δεδομένο ότι ο πληθωρισμός έχει σκεπάσει κυριολεκτικά τα πάντα.

Διαβάστε επίσης: Η αντίδραση των αγορών στην αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ

Οι τράπεζες ηγούνται της αντίδρασης

Οι, για άλλη μια συνεδρίαση, ισχνοί όγκοι επιρρωνύουν την πεποίθηση του αβαθούς, ώστε να αναμένεται ο καταλύτης που θα προσδώσει την πραγματική μεσοπρόθεσμη κατεύθυνση. Βέβαια, ο τραπεζικός κλάδος ηγείται της αντίδρασης, αναλαμβάνοντας, όπως παραδοσιακά συμβαίνει, το μεγαλύτερο μέρος της συναλλακτικής δραστηριότητας.

Διαβάστε επίσης: S&P500: Τρεις στις τρεις ανοδικές συνεδριάσεις για τον δείκτη, στις παρυφές των 4.000 μονάδων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Εθνική, Coca Cola, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Σαράντης και Βιοχάλκο σημειώνουν ισχυρή άνοδο, ενώ θετικά κινούνται και οι ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Eurobank, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank και Λάμδα. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Jumbo, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών