Παρά την πρόσφατη ανάκαμψη, τα κρυπτονομίσματα έχουν δεχθεί σημαντικό πλήγμα από την αρχή του έτους, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για τον χειμώνα των crypto και τους επενδυτές να έχουν χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, υπάρχει και μια αγορά που βγαίνει κερδισμένη: οι πωλήσεις μεταχειρισμένων πολυτελών ρολογιών όπως τα Patek Philippe και τα Rolex .

«Η πρόσφατη βουτιά στην αξία των κρυπτονομισμάτων έχει απευθείας αντίκτυπο στην τιμολόγηση των πολυτελών ρολογιών, όπως Rolex και Patek Philippe» επιβεβαιώνει το Chrono24, η μεγαλύτερη πλατφόρμα second hand ρολογιών, σε email προς το πρακτορείο Bloomberg.

Η πτώση της τιμής για τα πιο περιζήτητα μοντέλα είναι η πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η κάποτε αυξανόμενη αγορά μεταχειρισμένων πολυτελών ρολογιών αρχίζει να χάνει ρυθμό.

Διαβάστε επίσης – Η Ελβετία κόβει τα ακριβά ρολόγια στους Ρώσους

Μειώνονται οι τιμές

Οι αυξανόμενες αποτιμήσεις για τα κρυπτονομίσματα είχαν δημιουργήσει μια νέα κατηγορία αγοραστών πολυτελείας, οδηγώντας σε μια άνευ προηγουμένου αύξηση των τιμών για μοντέλα, ιδιαίτερα σε μάρκες όπως η Rolex και η Audemars Piguet.

Σήμερα που πολλά ψηφιακά νομίσματα έχουν χάσει την αξία τους (τουλάχιστον 50% μέσα στο 2022), η «νέα τάξη αγοραστών» στρέφεται προς την αντίθετη πορεία, δηλαδή σπεύδει να πουλήσει και να ρευστοποιήσει ό,τι είχε αγοράσει τους προηγούμενους μήνες.

Κι αυτό, ενισχύει την προσφορά για second hand ρολόγια, με αποτέλεσμα οι τιμές να μειώνονται, ανακόπτοντας την πολύμηνη ανοδική πορεία. Ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Chrono24, Tim Stracke, εξηγεί ότι η υποχώρηση της ζήτησης για ορισμένα μοντέλα οδηγεί σταδιακά τις τιμές στη second hand αγορά προς τα επίπεδα των τιμών καταλόγου της εκάστοτε εταιρείας. Κάτι που φυσικά δεν ίσχυε τους προηγούμενους μήνες.

Για παράδειγμα, η τιμή ενός Patek Philippe Nautilus 5711A, το οποίο στη λιανική πωλείται έναντι 35.000 δολαρίων, στο α’ τρίμηνο είχε εκτιναχθεί στα 240.000 δολάρια, ενώ τώρα έχει υποχωρήσει στα 190.000 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus