Με απώλειες κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες, αποτυπώνοντας τις ανησυχίες αφενός την υποβόσκουσα κρίση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και αφετέρου για τα σημερινά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 1,01% στις 32.468 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,68% στις 4.090 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,45% στις 12.313 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Η εποχή της Μεγάλης Ενόχλησης φτάνει για τους επενδυτές

Οι ανησυχίες έχουν ενταθεί καθώς η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι αναμένεται να επισκεφθεί την Ταϊβάν. Πριν από το ταξίδι, οι Κινέζοι αξιωματούχοι απείλησαν να αναλάβουν δράση εάν η Πελόζι προχωρήσει στην επίσκεψη.Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Caterpillar υποχωρούν πάνω από 4%, αφού η εταιρεία ανέφερε κέρδη κατώτερα των προσδοκιών, εξαιτίας των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και της αναστολής των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία.

Εκτιμήσεις για την πορεία της αγοράς

Την ίδια ώρα, η επιφυλακτικότητα στην αγορά παραμένει, καθώς εντείνονται οι εκτιμήσεις ότι η Wall Street κάνει μια μίνι ανάκαμψη πριν συνεχίζει την πτωτική της πορεία. «Πιστεύω σίγουρα ότι βρισκόμαστε σε ένα ράλι εν μέσω bear market», δήλωσε ο Kevin Simpson της Capital Wealth Planning. Οι εστίες αβεβαιότητας παραμένουν στις αγορές.Ωστόσο, η Bank of America ανέφερε ότι η πλειονότητα των επενδυτών ήταν καθαροί αγοραστές αμερικανικών μετοχών την περασμένη εβδομάδα, την πέμπτη συνεχή εβδομάδα θετικών εισροών. «Όλες οι ομάδες πελατών ήταν αγοραστές αυτή την εβδομάδα. Οι αγορές οδηγήθηκαν από θεσμικούς πελάτες, με τα hedge funds και τους ιδιώτες πελάτες να είναι καθαροί αγοραστές για δεύτερη και πέμπτη συνεχή εβδομάδα, αντίστοιχα», έγραψε η BofA.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street