Με κέρδη κατάφερε να κλείσει τελικά το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, ανατρέποντας το πρωινό αρνητικό πρόσημο αλλά και διαπερνώντας το δύσκολο επίπεδο των 866 μονάδων, η διάσπαση του οποίου είναι το μεγάλο στοίχημα των ημερών. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,70% στις 869,82 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 57,4 εκατ. ευρώ.

Έχοντας στο πλευρό του τη μετοχή της Eurobank, αλλά και δεικτοβαρών τίτλων που ενεργοποιήθηκαν μόλις οι πωλητές απείλησαν τις 860 μονάδες, το ΧΑ κατάφερε να δώσει τον έλεγχο στους αγοραστές και να κλείσει θετικά. Και παρά την επιλεκτική τους παρουσία, το μήνυμα της αποφασιστικότητάς τους μετά από ένα καλό ανοδικό σερί, ήταν σημαντικό στην παρούσα φάση.

Το ανοδικό σερί

Βέβαια, μετά από το ανοδικό σερί των τελευταίων συνεδρίασης είναι λογικό, αλλά και αναμενόμενο, το ΧΑ να αποζητά κάποιες διορθώσεις, επιτρέποντας σε πολλούς δρώντες να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους. Και φυσικά ο στόχος είναι η αγορά να συντηρήσει την ανοδική της κίνηση προσελκύοντας την ρευστότητα που θα εξασφαλιστεί στη σημερινή διόρθωση. Ή, ενδεχομένως, σε μια πιο μακρά διορθωτική πορεία, προστατεύοντας τη ζώνη των 850 μονάδων και παραμένοντας σε επαφή με τον κινητό μέσο των 200 ημερών, στις 866 μονάδες. Για να το πετύχει αυτό βέβαια θα πρέπει και το διεθνές κλίμα να είναι υποστηρικτικό, όπως ήταν στο δεύτερο μισό του Ιουλίου.

Στο ίδιο μήκος και η Trader24, η οποία ανέμενε τη διορθωτική κίνηση, έστω τεχνικού χαρακτήρα, στις 840-845 μονάδες, που ανάλογα τους όγκους αλλά και το γενικότερο κλίμα στις διεθνείς αγορές θα δώσει νέο σήμα long, για την επόμενη στάση των 885 μονάδων. Αυτή η κίνηση υπενθυμίζει ωστόσο ότι όλη η ανοδική κίνηση των ημερών έχει έρθει με 4 (!) συνεχόμενα ανοδικά χάσματα, κάτι που οδηγεί σε μικτά συναισθήματα ως προς το μεστό της κίνησης.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Eurobank και Τιτάν έκλεισαν με κέρδη 3% και 3,23% αντίστοιχα, ενώ σημαντική ήταν η άνοδος σε Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Εθνική, ΟΠΑΠ και Σαράντης.

Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ έχασε 3,09% και η Τέρνα Ενεργειακή έκλεισε στο -2,87%. Πτωτικά έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες