Μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά το ελληνικό χρηματιστήριο κατάφερε να κλείσει θετικά, με τον γενικό δείκτη να αντέχει στις πιέσεις που εκδηλώθηκαν σε αρκετούς τίτλους και να κρατά τις 870 μονάδες.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,05% στις 870,24 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 71 εκατ. ευρώ.

Η κίνηση σήμερα ήταν εντός στενού εύρους με τις δυνάμεις να είναι αντίρροπες πάνω στη ζώνη των 870 μονάδων. Και το θετικό είναι ότι βρέθηκαν οι δυνάμεις που κράτησαν αλώβητη τη ζώνη του κινητού μέσου των 200 ημερών, ώστε να συντηρηθεί το θετικό momentum το οποίο επιταχύνθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ανοδική διέξοδος

Σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η νευρικότητα και η επιφυλακτικότητα στις διεθνείς αγορές είναι οι βασικές πρωταγωνίστριες, το ΧΑ καταφέρνει να βρει την ανοδική διέξοδο που έχει ανάγκη, ώστε να βελτιώσει την τεχνική του εικόνα. Βέβαια, οι προσδοκίες δεν είναι πολύ μεγάλες, τόσο λόγω του εύθραυστου διεθνούς κλίματος όσο και της εποχικότητας, αλλά τα τραπεζικά αποτελέσματα έδωσαν μια ανάσα σε μια αγορά που έχει κάνει μια καλή ανάκαμψη τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Έτσι, η αγορά απέδειξε ότι διαθέτει τις δυνάμεις να ανατρέψει τις ενδοσυνεδριακές πιέσεις, όπου αυτές εκδηλώνονται, όπως φάνηκε αυτό το διήμερο. Μάλιστα, η Trader24 υπενθύμισε ότι δεδομένου του ότι τα 2/3 της πρόσφατης ανοδικής κίνησης έχουν έλθει συνοδεία 4 χασμάτων, κρίσιμη θεωρείται τέτοιου είδους συμπεριφορά, καθώς ελλείψει ανθεκτικότητας, οι βραχυπρόθεσμες θέσεις θα κατέρρεαν ανατροφοδοτώντας επιθετική πτωτικότητα, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοια κομμάτια.

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ο Ελλάκτωρ σημείωσε άλμα 5,86%, με τη ΔΕΗ να ακολουθεί με +4,20%. Σημαντικά κέρδη σημείωσαν οι Πειραιώς, Εθνική, Titan, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, Jumbo, Σαράντης και ΟΠΑΠ. Από την άλλη, η ΕΥΔΑΠ σημείωσε απώλειες 2,24%, με την Coca Cola, τον ΟΤΕ, την Quest και τον ΟΛΠ να δέχονται ισχυρές πιέσεις. Σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν οι Motor Oil, Eurobank, Aegean, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών