Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι αποτυπώνουν την ανακούφιση πολλών επενδυτών από την ομαλή επίσκεψη της προέδρου της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν, αν και οι ανησυχίες για τις προθέσεις της Federal Reserve μετά και τα χθεσινά σχόλια των αξιωματούχων της παραμένουν.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,69% στις 32.618 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,64% στις 4.117 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,05% στις 12.478 μονάδες.

Ανακούφιση των επενδυτών

Η Wall Street αποτυπώνει την ανακούφιση των επενδυτών για τα αποτελέσματα της επίσκεψης της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, καθώς όπως όλα δείχνουν αποσοβήθηκε κάποια αρνητική κλιμάκωση των ήδη τεταμένων σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας. Η Κίνα είχε περάσει εβδομάδες προειδοποιώντας την Πελόζι να μην κάνει το ταξίδι, ωστόσο η ίδια το πραγματοποίησε.

Διαβάστε ακόμα: Fed και Πελόζι άσκησαν πιέσεις στη Wall Street

Επίσης, η αγορά προσπαθεί να αφομοιώσει τα τελευταία σχόλια των αξιωματούχων της Fed ότι θα ήταν απαραίτητες περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων για την καταπολέμηση του υψηλού πληθωρισμού. Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιτύχει μια «ήπια προσγείωση». Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Μαίρη Ντέιλι, δήλωσε ότι το έργο της κεντρικής τράπεζας για τον περιορισμό του πληθωρισμού «δεν έχει ολοκληρωθεί», ενώ ο Τσαρλς Έβανς της Fed του Σικάγο είπε ότι υπάρχει πιθανότητα για μικρότερη αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής.

«Παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής προσοχής εξακολουθεί να είναι στραμμένο στην Federal Reserve και στη συνεχιζόμενη μάχη της να θέσει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο, πολλές πτυχές της οικονομικής πολιτικής έχουν ήδη ξεκινήσει έναν νέο κύκλο χαλάρωσης», δήλωσε ο Jim Paulsen της The Leuthold Group. «Η προοπτική χαμηλότερου πληθωρισμού όχι μόνο συμβάλλει στην έναρξη ενός νέου κύκλου χαλάρωσης, αλλά είναι ικανή να πυροδοτήσει τη βελτίωση της εμπιστοσύνης του ιδιωτικού τομέα που έχει αναξιοποίητες δυνατότητες».

Διαβάστε ακόμα: Η αμερικανική οικονομία δεν είναι σε ύφεση

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι μετοχές της Starbucks κερδίζουν σχεδόν 2%, αφού η αλυσίδα καφέ δημοσίευσε καλύτερα του αναμενομένου κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η εταιρεία έδειξε να στηρίζεται από τη ζήτηση των ΗΠΑ ακόμη και εν μέσω υψηλού πληθωρισμού. «Είχαμε στην πραγματικότητα ρεκόρ αριθμού πελατών και ρεκόρ μέσου όρου εβδομαδιαίων πωλήσεων», δήλωσε η Rachel Ruggeri, οικονομική διευθύντρια των Starbucks.

Άνοδο 4% σημειώνουν και οι μετοχές της Moderna, μετά την δημοσίευση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων. Τα αποτελέσματα της εταιρείας που κατασκεύασε τα εμβόλια για τον Covid-19 ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street τόσο στα κέρδη όσο και στα έσοδα. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 3 δισ. δολαρίων και διατήρησε τις προοπτικές για το έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street