Παρά τις ανησυχίες για επιβράδυνση και τις αυξήσεις των τιμών που πλήττουν τα νοικοκυριά, η Airbnb ανέφερε ότι η ταξιδιωτική ζήτηση παραμένει ισχυρή. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά την περίοδο Απριλίου έως Ιουνίου, καταγράφηκαν κρατήσεις για σχεδόν 104 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, αριθμός ρεκόρ για τον ιστότοπο μίσθωσης καταλυμάτων.

Οι λίγο πιο μακροχρόνιες διαμονές συνέχισαν να είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τύπος ταξιδιού, μια αλλαγή που οφείλεται στην άνοδο της εξ αποστάσεως εργασίας.

Αλλά και τα διεθνή και τα αστικά ταξίδια, που είχαν καθυστερήσει εξαιτίας της πανδημίας, έχουν επίσης ανακάμψει.

Διαβάστε επίσης: Πόσα καταλύματα υπάρχουν στις πλατφόρμες;

Αισιοδοξία

Η εταιρεία υπογράμμισε ότι βρίσκεται στη μέση της ισχυρότερης καλοκαιρινής ταξιδιωτικής της σεζόν και διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι είναι καλά προετοιμασμένη για οτιδήποτε μπορεί να πλήξει την οικονομία.

«Η Airbnb ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της ύφεσης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μπράιαν Τσέσκι σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές για να συζητήσουν τα αποτελέσματα της εταιρείας.

Σε περίπτωση νέας επιβράδυνσης, είπε, «πιστεύουμε ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να στραφούν ξανά στη φιλοξενία, οπότε αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς».

Συνολικά, οι κρατήσεις την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου αυξήθηκαν κατά 25% από πέρυσι σε 103,7 εκατομμύρια και αυξήθηκαν κατά 24% από το 2019.

Οι υψηλότερες τιμές συνέβαλαν στην αύξηση των εσόδων της εταιρείας, τα οποία ενισχύθηκαν κατά 58% από πέρυσι στα 2,1 δισ. δολάρια. Σχεδόν οι μισές κρατήσεις της εταιρείας είναι για μια εβδομάδα ή περισσότερο, είπε η εταιρεία.

Τι γίνεται στην Κίνα

Η ζήτηση ταξιδιών παραμένει ισχυρότερη στη Βόρεια Αμερική, όπου οι κρατήσεις είναι αυξημένες κατά 37% σε σύγκριση με το 2019.

Η ανάπτυξη στην Ευρώπη – ενώ τα ταξίδια έχουν ανακάμψει από την πανδημία – καθυστερεί την ανάκαμψη, επηρεασμένη από παράγοντες όπως η ασθενέστερη λίρα.

Η εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε τον Μάιο ότι αποχωρεί από την Κίνα, είπε ότι η ζήτηση παρέμεινε κάτω από τα προ-πανδημικά επίπεδα στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, καθώς οι περιορισμοί Covid κρατούν τους Κινέζους τουρίστες στο σπίτι.

Παρά την κατάργηση των καταχωρίσεων στην Κίνα τον Ιούλιο, η Airbnb εξακολουθεί να έχει περισσότερες από 6 εκατομμύρια ενεργές καταχωρίσεις στην πλατφόρμα.

Προτιμούν τις πλατφόρμες

Αλμα 34% σημείωσαν οι διανυκτερεύσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας ενοικίασης που «κλείστηκαν» το 2021 μέσω Airbnb, Booking, Expedia Group ή Tripadvisor στην επικράτεια της ΕΕ, και πιο συγκεκριμένα, διαμορφώθηκαν σε 364 εκατομμύρια.

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός εξακολουθεί να είναι 29% χαμηλότερος από τα 512 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις που καταγράφηκαν το 2019, ένα έτος πριν από την πανδημία COVID-19.

Διαβάστε επίσης: Τουρισμός: Δεν σημειώνονται ακυρώσεις ταξιδιών παρά τα αυξημένα κόστη

Να σημειωθεί ότι αυτά τα δεδομένα σχετικά με καταλύματα βραχείας διαμονής που προσφέρονται μέσω των εν λόγω πλατφορμών είναι το αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των τεσσάρων πλατφορμών ιδιωτικής συνεργατικής οικονομίας που επιτεύχθηκε τον Μάρτιο του 2020, δείχνοντας ότι τα ιδιωτικά δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία ως πηγή επίσημων, αν και πειραματικών, στατιστικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός