Η επενδυτική ψυχολογία παραμένει αρνητική/πτωτική (bearish), αλλά όχι στα  επίπεδα «αποκάλυψης» του προηγούμενο διαστήματος, καθώς αυξάνονται οι ελπίδες ότι οι κλυδωνισμοί στις αγορές από τον υψηλό πληθωρισμό και την άνοδο των επιτοκίων, θα περιοριστούν τα επόμενα τρίμηνα, εκτίμησε ο Michael Hartnett, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Bank of America ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας  της επενδυτικής τράπεζας  στην οποία συμμετείχαν 284 fund managers με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια 836 δισ. δολαρίων.

Με βάση  την έρευνα του οίκου, για τον μήνα Αύγουστο, το επενδυτικό κλίμα στις αγορές  βελτιώθηκε ελαφρώς, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι επαγγελματίες των αγορών, ψηφίζουν ως κορυφαίο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομά και τις αγορές τον επόμενο 12μηνο,  τον υψηλό πληθωρισμό, ενώ ακολουθούν το ενδεχόμενο της παγκόσμιας ύφεσης, οι επιθετικές κινήσεις των κεντρικών τραπεζών, και το ενδεχόμενο ενός συστημικού επεισοδίου. Στις τελευταίες θέσεις με ποσοστά μικρότερα του 5% βρίσκονται η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Bank of America: Κατώτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα της

Το 88% των επενδυτών αναμένει πάντως χαμηλότερο πληθωρισμό τους επόμενους 12 μήνες, ενώ οι διαχειριστές μείωσαν και τις θέσεις τους σε μετρητά από το 6,1% στο  5,7% του χαρτοφυλακίου τους σε μέσα επίπεδα, παραμένοντάς «long» (ανοδικές θέσεις) στο δολάριο.

Οι προσδοκίες για την ανάπτυξη και οι τοποθετήσεις στις μετοχές αυξήθηκαν από τα χαμηλά του Ιουλίου, αν και το ποσοστό των διαχειριστών που «βλέπουν» ύφεση το επόμενο 12μηνο αυξήθηκε στο  58%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές