Ο χρυσός μείωσε ελαφρώς τις προηγούμενες απώλειες την Τετάρτη μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Ιούλιο.

Η τιμή του υποχώρησε κατά 0,57% στα 1.765,46 δολάρια η ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό υποχώρησαν κατά 0,54% στα 1.780,00 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Ανακάμπτουν οι τιμές ύστερα από τη χθεσινή μεγάλη πτώση

«Ο χρυσός υποχωρεί ελαφρώς λόγω του ισχυρότερου δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. Ο υψηλός πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο θα είναι πιο επιθετικές», δήλωσε ο David Meger, ο διευθυντής συναλλαγών μετάλλων στην High Ridge Futures, Ντέηβιντ Μέγκερ.

Ο βρετανικός πληθωρισμός εκτινάχθηκε τον Ιούλιο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 1982, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters και τροφοδοτώντας τα στοιχήματα των επενδυτών ότι η BoE θα συνεχίσει να αυξάνει γρήγορα τα επιτόκια.

Ο δείκτης δολαρίου αυξήθηκε ελαφρά στο 0,04%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους αγοραστές από το εξωτερικό, ενώ οι αποδόσεις του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 1,23% στα 19,86 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κατά 0,89% στα 926,43 δολάρια και το παλλάδιο κατά 0,75% στα 2.141,48 δολάρια

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές