Πρόσθετες οδηγίες για τις τράπεζες που εξετάζουν δραστηριότητες που αφορούν στα κρυπτονομίσματα, εξέδωσε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι εταιρείες πρέπει να ειδοποιούν τη Fed εκ των προτέρων και να βεβαιωθούν ότι ό,τι κάνουν επιτρέπεται νομικά.

Η Fed ανακοίνωσε ότι ενώ τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να παρουσιάζουν «δυνητικές ευκαιρίες» στις τράπεζες, αυτές θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι διαθέτουν συστήματα εκ των προτέρων για να διασφαλίσουν ότι τα ευμετάβλητα περιουσιακά στοιχεία δεν απειλούν την ασφάλεια και την ευρωστία ή την προστασία των καταναλωτών.

Οι τράπεζες θα πρέπει επίσης να ειδοποιήσουν τη Fed προτού εμπλακούν σε δραστηριότητες που σχετίζονται με κρυπτογράφηση και όποιες τράπεζες έχουν ήδη αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες θα πρέπει επίσης να ενημερώσουν τη Fed για τη συμμετοχή τους στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Διαβάστε επίσης – Fed: Τα crypto είναι απλώς «ψηφιακός χρυσός»

Η Fed ανέφερε στην εποπτική επιστολή ότι οι τράπεζες που εποπτεύονται από την υπηρεσία θα πρέπει να λάβουν πολλά μέτρα πριν εμπλακούν σε δραστηριότητες που σχετίζονται με κρυπτογράφηση, συμπεριλαμβανομένου του προσδιορισμού εάν οι υφιστάμενοι νόμοι επιτρέπουν συγκεκριμένες καταθέσεις και εάν οποιεσδήποτε υπό εξέταση δραστηριότητες είναι νομικά επιτρεπτές.

Συστήματα διαχείρισης κινδύνου

Οι τράπεζες θα πρέπει επίσης να διαθέτουν επαρκή συστήματα διαχείρισης κινδύνου και ελέγχους πριν εμπλακούν στην κρυπτογράφηση για να διασφαλίσουν ότι οποιεσδήποτε προσπάθειες διεξήχθησαν με ασφαλή και υγιή τρόπο και συμμορφώθηκαν με τους σχετικούς νόμους προστασίας των καταναλωτών, ανέφερε η Fed.

Η κίνηση έρχεται λίγες μόλις ημέρες αφότου αρκετοί Δημοκρατικοί γερουσιαστές υπό την ηγεσία της Γερουσιαστή της Μασαχουσέτης Ελίζαμπεθ Γουόρεν ζήτησαν από το Γραφείο Ελεγκτή του Νομίσματος (OCC) των ΗΠΑ να ακυρώσει τις προηγούμενες οδηγίες του για την κρυπτογράφηση και να τις αντικαταστήσει με «μια συνολική προσέγγιση σε συντονισμό με άλλες ρυθμιστικές αρχές».

Πέρυσι, οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Fed και της OCC, δήλωσαν από κοινού ότι σκόπευαν να διευκρινίσουν το 2022 σε τι είδους δραστηριότητες θα μπορούσαν να συμμετάσχουν οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένου του εάν οι εταιρείες ήταν σε θέση να διατηρούν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στον ισολογισμό τους και να διευκολύνουν τις συναλλαγές κρυπτογράφησης σε για λογαριασμό των πελατών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News