Τα ενοίκια στο Λονδίνο γνωρίζουν τη μεγαλύτερη αύξηση της τελευταίας πενταετίας καθώς η ζήτηση ακινήτων συνέχισε να υπερβαίνει την προσφορά, επιδεινώνοντας την πίεση στο κόστος ζωής στους ενοικιαστές σε μια από τις ακριβότερες πρωτεύουσες του κόσμου.

Τα ενοίκια στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκαν κατά 2,1% τον Ιούλιο. Αν και πρόκειται για τη χαμηλότερη αύξηση στην Αγγλία, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (ONS) η πρωτεύουσα μειώνει τη διαφορά με συνεχείς αυξήσεις στα ενοίκια από την αρχή του έτους.

Διαβάστε ακόμα: Στην Αυστραλία έφτασε για να βρει LNG η Βρετανία

Σε υψηλό 40 ετών ο πληθωρισμός

Τα στοιχεία προστίθενται στις ζοφερές προοπτικές για τα νοικοκυριά του Λονδίνου και της Βρετανίας γενικότερα, τα οποία προετοιμάζονται για αύξηση των λογαριασμών ενέργειας τον Οκτώβριο. Ο πληθωρισμός σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε στο 10,1% τον περασμένο μήνα, ο υψηλότερος των τελευταίων 40 ετών, και οι πραγματικοί μισθοί πέφτουν με τον πιο απότομο ρυθμό που έχει καταγραφεί.

Το ράλι στις τιμές των ενοικίων στο Λονδίνο τροφοδοτείται από την έλλειψη νέων ακινήτων που έρχονται στην αγορά. Η βρετανική μεσιτική εταιρεία Foxtons ανέφερε στο Bloomberg ότι οι μεσίτες βλέπουν 40% λιγότερες νέες καταχωρίσεις σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Διαβάστε ακόμα: 1,5 μέρα την εβδομάδα δουλεύουν στα γραφεία οι Βρετανοί

Στις 541 λίρες την εβδομάδα τα νέα ενοίκια

Η εικόνα για τους νεοφερμένους στην πόλη ή τους Λονδρέζους που θέλουν να μετακομίσουν είναι ακόμα χειρότερη από ό,τι υποδεικνύεται από τους αριθμούς ONS, οι οποίοι περιλαμβάνουν ανανεώσεις συμβολαίων.

Οι μέσες τιμές για τα νέα ενοίκια διαμορφώθηκαν στις 541 λίρες την εβδομάδα τον Ιούλιο, «καυτές μετά τις 549 λίρες την εβδομάδα του Ιουνίου, που έσπασε το ρεκόρ ως υψηλότερη μηνιαία τιμή ενοικίασης εδώ και χρόνια», σύμφωνα με την Σάρα Τόνκινσον, διευθύνουσα σύμβουλο της Foxtons.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή