Βουτιά της τάξης του 35% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη του κινεζικού κολοσσού στην αυτοκινητοβιομηχανία Geely το πρώτο εξάμηνο του έτους, στη σκιά των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό που εφαρμόστηκαν στην Κίνα τα οποία οδήγησαν σε μείωση πωλήσεων αλλά και διακοπές στη βιομηχανική παραγωγή.
Διαβάστε επίσης: Αυτοκινητοβιομηχανίες: Ελλείψεις ημιαγωγών, τεχνικά και ποιοτικά προβλήματα κλονίζουν τις εταιρείες
Η Geely, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας παγκοσμίως λόγω των επενδύσεων του ομίλου στη Volvo και τη Mercedes-Benz, σημείωσε κέρδη 1,55 δισεκατομμυρίων γιουάν ή 228,3 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο, έναντι 2,38 δισεκατομμυρίων γιουάν το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Διαβάστε επίσης: Tencent: Μειωμένα έσοδα και κέρδη για πρώτη φορά από τη νούμερο ένα σε αξία εταιρεία της Κίνας
Από την άλλη, τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 29%, στα 58,18 δισεκατομμυρίων γιουάν, λόγω αύξησης των τιμών και του μείγματος των οχημάτων που πωλήθηκαν, το οποίο αντιστάθμισε τη συνολικά μείωση των πωλήσεων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, την οποία επικαλείται το Reuters, οι πωλήσεις οχημάτων μειώθηκαν κατά 9% το πρώτο εξάμηνο και διαμορφώθηκαν κάτω από τις προσδοκίες της διοίκησης, εξαιτίας των περιορισμών για την πανδημία και των ελλείψεων σε ημιαγωγούς, ενώ αναμένεται ότι η πίεση θα εξακολουθήσει να υφίσταται όλο το 2022.
Εκτίναξη των NEV
Οι πωλήσεις των νέων ενεργειακών οχημάτων της (NEV), συμπεριλαμβανομένων αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών, αυξήθηκαν σχεδόν τέσσερις φορές τους πρώτους έξι μήνες, ενώ ένα στα πέντε οχήματα που πουλούσε η Geely την περίοδο ήταν ηλεκτρικά, σύμφωνα με την εταιρεία.
Πλήγμα για τον κλάδο
Όπως επισημαίνει το Reuters, ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας της Κίνας έχει πληγεί σκληρά από τα μέτρα που εφαρμόζονται για τον έλεγχο της εξάπλωσης της COVID-19, με πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του εμπορικού κόμβου της Σαγκάης, να έχουν τεθεί σε lockdown μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας.
Η κυβέρνηση επιχείρησε να δώσει κίνητρα προκειμένου να αναθερμάνει τη ζήτηση μειώνοντας τον φόρο αγοράς στο 5% για αυτοκίνητα με τιμή κάτω από 300.000 γιουάν (45.000 δολάρια) και με κινητήρες όχι μεγαλύτερους των 2 λίτρων.
Latest News
Πού θα κλειδώσει το ουδέτερο επιτόκιο της ΕΚΤ - Ο εκτιμήσεις Κάζακς
Οι συζητήσεις για το ουδέτερο περιπλέκονται από το γεγονός ότι δεν μπορεί να μετρηθεί με ακρίβεια σε πραγματικό χρόνο
Σχέδιο για τόνωση των επενδύσεων με το premium «Made in Germany», προωθεί το SPD
Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έστειλε αίτημα στο κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα ώστε να διεξαχθεί ψήφος εμπιστοσύνης τη Δευτέρα
Τα 24ωρο των κεντρικών τραπεζών - Με μπαράζ μειώσεων στα επιτόκια κλείνει το 2024
Το 2025 αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα και σηματοδοτεί στροφή στις νομισματικές πολιτικές των τραπεζών
Συνεργασία και λύσεις - Πού βρίσκεται τελικά η ευρωπαϊκή απάντηση για τη στεγαστική κρίση;
Ακριβά ενοίκια και στεγαστικά δάνεια έχουν επιδεινώσει την στεγαστική κρίση στην Ευρώπη - Τι ζητούν οι πολίτες
Έρχεται το τέλος του ΠΟΕ με τον Ντόναλντ Τραμπ;
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) έτσι κι αλλιώς δεν λειτουργεί υποδειγματικά. Με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο μάλλον θα καταρρεύσει. Ποιες θα είναι οι συνέπειες;
Μάριο Μόντι: «Η Ευρώπη δεν μπορεί άλλο να παραμείνει ένα βρέφος»
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι μίλησε για την κρισιμότητα της επόμενης πενταετίας αλλά και για το δικαίωμα του βέτο
Στην ουρά οι τουρκικές εταιρείες για την ανοικοδόμηση της Συρίας
Πάνω από 11 δισ. δολάρια ήταν ήδη οι ζημιές σε 14 μεγάλες πόλεις και σε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας από το 2023, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα
Θα έκανε τα πάντα για να τον... αποφύγει - Το αμερικανικό δίκτυο ABC και ο Τραμπ
Ο άλλοτε σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον βρέθηκε στο στόχαστρο του Τραμπ και προκάλεσε μια διαμάχη με το δίκτυο ABC
Γιατί οι Millennials δεν αγοράζουν πλέον σπίτια;
Οι τιμές των σπιτιών δεν είναι το μόνο που εμποδίζει τους millennials να αγοράζουν ακίνητα - Τι άλλο τους ανησυχεί
Δεινόσαυροι σε συλλογές δισεκατομμυριούχων - Η μάχη στις δημοπρασίες
Οι δεινόσαυροι υφαρπάζονται από δισεκατομμυριούχους καθώς οι επιστήμονες δεν έχουν τέτοιους πόρους