Αν την επισκεφτείτε, το βέβαιο είναι ότι θα σας συνεπάρει στην εποχή των ιπποτών. Ο λόγος φυσικά για τη Ρόδο ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας , όπου χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο την επισκέπτονται για να θαυμάσουν τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική της, τις κρυστάλλινες παραλίες και να ζήσουν τον έντονο ρυθμό της.

Είναι η παλιά πόλη της Ρόδου, είναι το το Μανδράκι, αλλά και η Ακρόπολη της Λίνδου και η αρχαία Κάμειρος, όπως και η αρχαία Ιαλυσός, αλλά και η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες και η Φιλέρημος. Είναι ένα νησί γεμάτο ιστορία και αναρίθμητα αξιοθέατα.

Η Ρόδος όμως δεν είναι μόνο αυτά: Είναι οι τεράστιες αμμώδεις παραλίες, είναι τα σμαραγδένια νερά, είναι τα κάστρα και οι αρχαίες πολιτείες, είναι οι γκουρμέ γαστρονομικές επιλογές της, αλλά και τα γραφικά ταβερνάκια, είναι τα πολυτελή ξενοδοχεία, αλλά και τα χωριά, όπου οι γυναίκες ψήνουν ακόμη το ψωμί στον ξυλόφουρνο…


Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που η Ρόδος αποτελεί έναν από του πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης. Έτσι ήταν άλλωστε από ρωμαϊκή εποχή και συνεχίζεται έως σήμερα.

Γιατί να επισκεφτείτε την Ρόδο; Γιατί είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία και σύγχρονες υποδομές. Γιατί προσφέρει πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα και τις ηλικίες: από εντυπωσιακά αρχαιολογικά και μεσαιωνικά μνημεία, αμέτρητες παραλίες, δραστηριότητες στη φύση, θαλάσσια σπορ, βόλτες και ψώνια, καλό φαγητό και παραδοσιακές γεύσεις. Γιατί αξίζει να γυρίσεις όλο το νησί για να ανακαλύψεις τα γραφικά χωριά, τα πανέμορφα τοπία, τις μαγευτικές ακρογιαλιές και τα εντυπωσιακά αξιοθέατα. Γιατί όταν βραδιάσει, σε περιμένουν τα bar της Ρόδου για χαλαρό ποτό ή διασκέδαση μέχρι το πρωί!

Ετοιμαστείτε να γίνετε για λίγο ταξιδιώτες του χρόνου και να περιηγηθείτε στη Μεσαιωνική πόλη με ξεναγούς τους Ιωαννίτες Ιππότες αλλά και στις ομορφιές του υπόλοιπου νησιού.


Το μόνο που χρειάζεται να έχετε στις βαλίτσες σας είναι η καλή διάθεση. Για όλα τα υπόλοιπα θα φροντίσει η Ρόδος!

Τι αξίζει να δείτε στη Ρόδο…

Όλα αρχίζουν από την Παλιά Πόλη… Μια από τις πιο όμορφες μεσαιωνικές πόλεις της Μεσογείου. Το 1988 ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από UNESCO, ενώ αποτελεί ένα «μωσαϊκό» από διαφορετικές ιστορικές εποχές, με αυτές των ιπποτών και των Οθωμανών είναι κυρίαρχες.

Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου έχει έντονα γοτθικά και αναγεννησιακά στοιχεία. Το σύνολο των παλατιών και των πύργων, οι εκκλησίες, οι αψίδες και πλακόστρωτα μονοπάτια συναρπάζουν κάθε επισκέπτη.

Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου αποτελεί κι αυτό με τη σειρά του ένα σπουδαίο μνημείο από την εποχή των ιπποτών. Μάλιστα, σήμερα στις αίθουσές του έχουν φιλοξενηθεί πολύ σημαντικές εκθέσεις.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο στεγάζεται στο γοτθικό κτίριο του μεγάλου ιπποτικού νοσοκομείου και οι αίθουσές του φέρουν αριστουργηματικά τεχνουργήματα της Ρόδου, ευρήματα από την αρχαία Κάμειρο και Ιαλυσό και ψηφιδωτά δάπεδα από την πόλη.

Άλλες τοποθεσίες στη μεσαιωνική πόλη που αξίζει να επισκεφθείτε είναι η εκκλησία της Παναγίας του Κάστρου, ο Πύργος του Ρολογιού, το Kahal Kadosh Shalom Synagogue και τα τζαμιά Suleymaniye και Recep Pasha.

Μια ματιά στο παρελθόν…

Σε όποιο μέρος της Ρόδου κι αν είστε, ανά πάσα στιγμή θα βρίσκεστε ανάμεσα σε μνημεία που αντικατοπτρίζουν την ιστορία των 50 αιώνων. Κάθε γωνιά στη Ρόδο είναι μια επίσκεψη στο στο παρελθόν και ταυτόχρονα μια ματιά στο μέλλον. Είναι μια βόλτα σε διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες, που ίσως να μην υπάρχουν πια.

Μερικά από αυτά τα μνημεία που αξίζει να αναφέρουμε, εκτός από τη Παλιά Πόλη, είναι η Ακρόπολη της Ρόδου, με το αρχαίο στάδιο και το θέατρο στην κορυφή του λόφου Μόντε Σμιθ.

Η Ακρόπολη της Λίνδου και ο οικισμός του χωριού, η αρχαία Κάμειρος, το όρος Φιλέρημος με τη βασιλική εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία, που χτίστηκε πάνω από έναν αρχαίο ναό, και το νησί τα κάστρα στο Μονόλιθο, την Κρητηνία, το Ασκληπιείο.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Κοιλάδα των Πεταλούδων, τις Επτά Πηγές και την Καλλιθέα με τις ιαματικές πηγές της και, φυσικά, τις πανέμορφες παραλίες του νησιού.

Ένα νησί, αμέτρητες παραλίες!

Κι αν όλα τα παραπάνω δεν ήταν αρκετά, η Ρόδος είναι παγκοσμίως γνωστή για τος εκπληκτικές της, τεράστιες και βραβευμένες παραλίες της. Αμμώδεις ή με βότσαλα, οργανωμένες ή ελεύθερες, θα σας προσφέρουν ώρες χαλάρωσης κάτω από τον διάσημο ήλιο της Ρόδου.

Στα ανατολικά, αυτές που ξεχωρίζουν είναι η Τσαμπίκα, το Χαράκι και τα Στεγνά, η παραλία της Αφάντου δίπλα στο Γκολφ, και η Καλλιθέα.

Στα νότια, οι πιο δημοφιλείς παραλίες είναι οι παραλίες Κιοτάρι, Γλύστρα και Πεύκη και στο νότιο τμήμα του νησιού υπάρχουν το Πρασονήσι, ένα σημείο που είναι αγαπητό κυρίως από τους λάτρεις του wind surfing.

Θα πρέπει επίσης να επισκεφθείτε τις παραλίες στον Άγιο Παύλο στη Λίνδο καθώς και εκείνη στο Γεννάδι με τους αμμόλοφους και τους θαμνώδεις άγριους κέδρους.

Ιδανικό για τους λάτρεις του yachting

Οι φυσικές ομορφιές του νησιού, το θαλάσσιο περιβάλλον, ο ιδανικός καιρός και οι λιμενικές υποδομές -οι οποίες αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση-, καθιστούν τη Ρόδο ελκυστικό προορισμό για τα κρουαζιερόπλοια και τους λάτρεις του yachting, Έλληνες και ξένους, οι οποίοι μπορούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου να δέσουν τα σκάφη τους τόσο στις οργανωμένες μαρίνες του νησιού (Μανδράκι και Νέα Μαρίνα), όσο και σε άλλα σημεία της ακτογραμμής του νησιού.

Οικογενειακές διακοπές και γάμοι

Παράλληλα, αν ψάχνετε μέρος να παντρευτείτε η Ρόδος αποτελεί τον έναν από τους πιο δημοφιλείς γαμήλιους προορισμούς. Η Λίνδος και οι πηγές της Καλλιθέας είναι οι κορυφαίες προτιμήσεις μεταξύ των ζευγαριών που επιλέγουν να παντρευτούν στη Ρόδο.


Όμως αποτελεί και την ιδανική επιλογή για οικογενειακές διακοπές. Ο λόγος είναι ότι προσφέρει υποδομές για παιδιά όλων των ηλικιών, όπως το Water Park, η φάρμα στρουθοκαμήλων, οι σχολές ιππασίας και τα go – kart.

Επιχείρηση: «Ρόδος by night»!

Κι όταν ο ήλιος δύσει, ξεκινάει η επιχείρηση «Ρόδος by night»!

Η Ρόδος τη νύχτα είναι… μια βόλτα στον κόσμο. Προσφέρει ψυχαγωγία και διασκέδαση για όλα τα γούστα και τις ηλικίες.
Από ζωντανά μπαρ και ντίσκο, DJ κλαμπ και ζωντανές ροκ μπάντες, μέχρι μέρη με ελληνική μουσική και λαϊκή μουσική, ενώ οι νύχτες της παραδοσιακής μουσικής και του χορού δίνουν μια διαφορετική νότα τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός