Μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι σε αρκετές χώρες του κόσμου απολάμβαναν τα οφέλη της τηλεργασίας, ένα φαινόμενο, που διευρύνθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και διατηρείται, και μάλιστα η πλειοψηφία αντιδρά σθεναρά στην επιστροφή στο γραφείο.
Ωστόσο, η εικόνα έχει αρχίσει να αλλάζει.

Οι υψηλοί λογαριασμοί θέρμανσης και η προοπτική να εργαστούν σε ένα κρύο και άβολο σπίτι αυτόν τον χειμώνα μπορεί σύντομα να ωθήσει περισσότερους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο.

Διαβάστε επίσης – Apple: Γιατί έκανε στροφή 180 μοιρών για την τηλεργασία

Αυτή η τάση έχει αρχίσει να διαφαίνεται στην Ευρώπη, όπου η ενεργειακή κρίση είναι έντονη, και ειδικότερα στη Βρετανία.

Επιστροφή στο «ζεστό γραφείο»

Σύμφωνα με έρευνα του MoneySuperMarket ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό μεταξύ των 2.000 ερωτηθέντων σχεδιάζει να περάσει περισσότερο χρόνο δουλεύοντας από το γραφείο, προκειμένου να μειώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας στο σπίτι. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται ακόμα περισσότερο σε άτομα ηλικίας 18 έως 24 ετών.

Διαβάστε επίσης – Πώς αλλάζει η κατανομή του πληθυσμού εξαιτίας της τηλεργασίας

Εκτιμάται ότι περίπου ένας στους επτά εργαζόμενους ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο εργαζόταν από το σπίτι μεταξύ 28 Απριλίου και 8 Μαΐου, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Δύσκολος χειμώνας

Αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να αλλάξει καθώς οι λογαριασμοί αυξάνονται, σύμφωνα με τον Matt Copeland, επικεφαλής του τμήματος πολιτικής και δημοσίων υποθέσεων στη φιλανθρωπική οργάνωση National Energy Action για την ενεργειακή φτώχεια.

«Οι μαζικές αυξήσεις των λογαριασμών ενέργειας που έρχονται τον Οκτώβριο και τον Ιανουάριο θα ωθήσουν τους εργαζόμενους να σκεφτούν πώς μπορούν να μειώσουν το κόστος. Ίσως θα προτιμούσαν να χρησιμοποιήσουν την ενέργεια του γραφείου τους παρά τη δική τους», είπε ο Copeland στο CNBC.

Η Sarah Coles, ανώτερη αναλύτρια προσωπικών οικονομικών στο Hargreaves Lansdown, εκτιμά επίσης ότι οι εργαζόμενοι μπορεί να επιλέξουν να επιστρέψουν στο γραφείο καθώς οι λογαριασμοί εκτοξεύονται στα ύψη.

«Υπάρχει ένα σημείο όπου οι λογαριασμοί ενέργειας αυξάνονται τόσο πολύ που θα ήταν φθηνότερο να μεταβείτε στη δουλειά παρά να θερμάνετε το σπίτι σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και για μερικούς ανθρώπους θα είναι αρκετό για να επιστρέψουν στην εργασία», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive