
Λίγους μήνες μετά την περιπέτεια και την απέλασή του από την Αυστραλία, εξαιτίας της άρνησής του να εμβολιαστεί, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανακοίνωσε ότι αποσύρεται και από το US Open καθώς δεν μπορεί να περάσει τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς είναι ανεμβολίαστος.
Ο Τζόκοβιτς, 21 φορές πρωταθλητής γκραν σλαμ, παρέμενε στη διοργάνωση μέχρι το πρωί της Πέμπτης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα βρισκόταν ένας τρόπος να συμμετάσχει, αλλά στη συνέχεια παραδέχτηκε επίσημα ότι δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αγωνιστεί.
Διαβάστε επίσης – Τζόκοβιτς: «Παράθυρο» για συμμετοχή του στο US Open
«Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να ταξιδέψω στη Νέα Υόρκη αυτή τη φορά για το US Open», έγραψε ο Τζόκοβιτς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Σας ευχαριστούμε #NoleFam για τα μηνύματα αγάπης και υποστήριξής σας. Καλή επιτυχία στους συμπαίκτες μου! Θα διατηρηθώ σε καλή φόρμα και θετικό πνεύμα και θα περιμένω μια ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά. Τα λέμε σύντομα, κόσμε του τένις!»
Διαβάστε επίσης – Νόβακ Τζόκοβιτς: Κέρδισε αλλά… έπεσε!
Οι αποφάσεις της Ουάσιγκτον
Κατά τη διάρκεια της πορείας του για τον τίτλο στο Wimbledon τον Ιούλιο, ο Τζόκοβιτς εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι συνοριακές πολιτικές των Ηνωμένων Πολιτειών θα άλλαζαν, επιτρέποντας σε μη εμβολιασμένους μη πολίτες να εισέλθουν στη χώρα ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί στο Flushing Meadows.
Ενώ οι οδηγίες για τον ιστότοπο των Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ ήταν υπό εξέταση τις προηγούμενες ημέρες, μια ενημέρωση την Τετάρτη επιβεβαίωσε ότι οι μη αμερικανοί πολίτες πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως πριν πετάξουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε δήλωσή της, η διευθύντρια του τουρνουά, Στέισι Άλαστερ, χαρακτήρισε την απουσία του Τζόκοβιτς ως ατυχή. «Ο Νόβακ είναι ένας μεγάλος πρωταθλητής και είναι πολύ λυπηρό που δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο US Open του 2022, καθώς δεν μπορεί να εισέλθει στη χώρα λόγω της πολιτικής εμβολιασμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για μη αμερικανούς πολίτες. Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τον Νόβακ στο US Open του 2023», έγραψε.
Το US Open θα είναι το δεύτερο γκραν σλαμ της χρονιάς που έχασε ο Τζόκοβιτς λόγω της στάσης του απέναντι στον εμβολιασμό. Τον Ιανουάριο, ο Τζόκοβιτς κρατήθηκε σε κέντρο μεταναστών και στη συνέχεια απελάθηκε από την Αυστραλία την παραμονή του Australian Open μετά από μια σειρά νομικών ακροάσεων.


Latest News

Το mega deal της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Formula 1
Η τολμηρή κίνηση του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και η πιθανή πρόσληψη του μηχανικού της Mercedes F1, Μίκαελ Σανσόνι

Η UEFA ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στο Champions League – Όλα τα δεδομένα
Ποιες επιπρόσθετες αλλαγές εξετάζει η UEFA για το Champions League, μετά το νέο φορμάτ και τη League Phase.

Ο Τι Τζέι Σορτς, οι 450.000 στην Παρί και το «χρυσό» συμβόλαιο που ψάχνει στην αγορά
Ο Τι Τζέι Σορτς απασχολεί τη… μισή Euroleague, μετά την καταπληκτική σεζόν με την Παρί – Πόσα χρήματα παίρνει στη γαλλική ομάδα και πόσα αναμένεται να βρει στην αγορά…

Επίσημο: Ο Ντιαλό ανανέωσε για τρία χρόνια με τη Μονακό
Ο Άλφα Ντιαλό παραμένει και επίσημα στο Μόντε Κάρλο, καθώς η Μονακό ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Μούσα και ένα «χρυσό» deal: «Υπογράφει συμβόλαιο για τρία χρόνια με 10.000.000»
Δημοσίευμα από το εξωτερικό κάνει λόγο για αποχώρηση του Μούσα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και υπογραφή πλουσιοπάροχου συμβολαίου με τη Dubai BC

Γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τα δικαιώματα της Formula 1
Η Formula 1 της Liberty Media αναζητά 150 έως 180 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για το ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα

Ούτε τον βασικό μισθό ο Κάρολ!
Από τα χρυσά συμβόλαια της Premier League στον βασικό μισθό της Γαλλίας: Η απίθανη πορεία του Άντι Κάρολ