Πυρά δέχονται οι διοικούντες του βρετανικού ποδοσφαίρου για την απόφασή τους να αναβάλουν τους αγώνες του Σαββατοκύριακου εξαιτίας του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, με ορισμένους οπαδούς να αμφισβητούν την κίνηση αυτή, όταν άλλοι αθλητικοί φορείς επέλεξαν να μην αναστείλουν τους αγώνες τους.

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε στο σπίτι της στη Σκωτία την Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών, αναγκάζοντας την Premier League του αγγλικού ποδοσφαίρου καθώς και την αγγλική Football League να αναβάλουν τον επόμενο γύρο των αγώνων τους ως ένδειξη σεβασμού.

Διαβάστε επίσης: Αναβάλλονται οι αγώνες της Premier League

Οι αγώνες ποδοσφαίρου στη Βόρεια Ιρλανδία αυτό το Σαββατοκύριακο αναβλήθηκαν επίσης, ενώ η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουαλίας ανέβαλε τους αγώνες για τις 9-12 Σεπτεμβρίου. Ακυρώθηκαν επίσης οι επαγγελματικοί αγώνες στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης: H βασίλισσα πέθανε – Ποιο είναι το μέλλον της Κοινοπολιτείας;

Οι εξαιρέσεις και οι διαφωνίες

Ωστόσο ο κρίσιμος τρίτος αγώνας κρίκετ της Αγγλίας με τη Νότια Αφρική στο The Oval έγινε κανονικά το Σάββατο, ενώ η Premiership του πρωταθλήματος ράγκμπι θα ξεκινήσει επίσης μετά τον επαναπρογραμματισμό των δύο αγώνων έναρξης της σεζόν της Παρασκευής.

Η Ένωση Φιλάθλων Ποδοσφαίρου (FSA), η οποία είναι το αντιπροσωπευτικό όργανο των οπαδών του ποδοσφαίρου στην Αγγλία και την Ουαλία, δήλωσε ότι η ακύρωση των αγώνων ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τους φιλάθλους να αποδώσουν φόρο τιμής στην βασίλισσα Ελισάβετ.

«Πιστεύουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι στα καλύτερά του όταν φέρνει κοντά ανθρώπους σε περιόδους τεράστιας εθνικής σημασίας — είτε αυτές είναι στιγμές χαράς είτε στιγμές πένθους», δήλωσε η FSA.

Πάντως να σημειωθεί ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού (DCMS) είχε δηλώσει ότι «δεν υπάρχει υποχρέωση ακύρωσης ή αναβολής εκδηλώσεων και αθλητικών αγώνων», αφήνοντας ουσιαστικά την απόφαση στην κρίση των διοικητικών οργάνων κάθε αθλήματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι