Περισσότερα από 10 ηλεκτρικά μοντέλα μοτοσυκλετών σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2025 σχεδιάζει να παρουσιάσει η Honda. Με αυτόν τον τρόπο στοχεύει να αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων σε 1 εκατομμύριο μονάδες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, και σε 3,5 εκατομμύρια μονάδες (που αντιστοιχεί στο 15% των συνολικών πωλήσεων) έως το 2030.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της για επίτευξη ανθρακικής ουδετερότητας για όλα τα προϊόντα μοτοσυκλετών της κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2040 – που αποτελεί πρωταρχικό σημείο εστίασης των περιβαλλοντικών στρατηγικών της στον κλάδο μοτοσυκλετών –  η Honda θα επιταχύνει τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της, συνεχίζοντας παράλληλα να προωθεί τους κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE).

Δείτε εδώ ολόκληρη την παρουσίαση

Ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών στον κόσμο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η Honda θα συνεχίσει να ηγείται του κλάδου σε αυτή την «εποχή ανθρακικής ουδετερότητας» συνεχίζοντας να προσφέρει τη «χαρά της οδήγησης» με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της και προσφέροντας προϊόντα με νέα αξία αξιοποιώντας το υψηλό επίπεδο συμβατότητας της τεχνολογίας λογισμικού και των ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Προσέγγιση της ανθρακικής ουδετερότητας για προϊόντα μοτοσυκλετών

Για να καλύψει μια ποικιλία χρήσεων και αναγκών για τους πελάτες σε όλο τον κόσμο, η Honda προσφέρει μία ευρεία γκάμα προϊόντων μοτοσυκλετών, από μικρές προτάσεις για καθημερινές μετακινήσεις μέχρι μεγάλα μοντέλα που προσφέρουν διασκέδαση, τα οποία χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο, τόσο σε αναπτυσσόμενες όσο και σε προηγμένες χώρες. Ειδικά στις αναδυόμενες αγορές, υπάρχει υψηλή ζήτηση για μοτοσυκλέτες, κυρίως για μοντέλα που εξυπηρετούν τις μετακινήσεις των ανθρώπων στην καθημερινότητά τους.

Ωστόσο, ο εκδημοκρατισμός των ηλεκτρικών μοντέλων αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως το μεγαλύτερο βάρος και οι υψηλότερες τιμές. Επίσης, η ζήτηση για ηλεκτρικά μοντέλα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα κίνητρα που προφέρει κάθε κυβέρνηση, τους κανονισμούς και τη διαθεσιμότητα της υποδομής φόρτισης σε κάθε αντίστοιχη αγορά.

Διαβάστε επίσης: Sony Honda Mobility: Το όνομα της νέας κοινοπραξίας των Sony και Honda

Υπό τις περιστάσεις αυτές, η Honda θα επιταχύνει τον εξηλεκτρισμό των μοτοσυκλετών ως πρωταρχικό σημείο εστίασης των περιβαλλοντικών στρατηγικών της για τον κλάδο μοτοσυκλετών, συνεχίζοντας παράλληλα να προωθεί τους κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE), με στόχο την επίτευξη ανθρακικής ουδετερότητας για όλα τα προϊόντα μοτοσυκλετών της κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2040. Επιπλέον, η Honda θα συνεχίσει να ηγείται του κλάδου και να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης