Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας έχει αναπτύξει στρατιώτες και ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού στα σύνορα της χώρας με τη Γεωργία, καθώς άνδρες προσπαθούν να βγουν από τη χώρα μετά την ανακοίνωση του Βλαντίμιρ Πούτιν για μερική επιστράτευση.
Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RBC επικαλέστηκε το αρμόδιο τμήμα της FSB στη ρωσική δημοκρατία της Βόρειας Οσσετίας – Αλανίας, λέγοντας ότι αναλαμβάνει δράση σε περίπτωση που κάποιοι Ρώσοι επιχειρήσουν να παραβιάσουν τα σύνορα της Γεωργίας.
Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Η «ρωσική αρκούδα», ο Βλαντίμιρ Πούτιν και η «φάκα» της αυτοπαγίδευσης
Η FSB ανέπτυξε τα στρατεύματα για να διασφαλίσει ότι οι έφεδροι δεν θα εγκαταλείψουν τη χώρα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. «Το τεθωρακισμένο όχημα κινείται εκεί, αλλά δεν κινείται για να δημιουργήσει σημείο ελέγχου- πρόκειται ουσιαστικά για μια εφεδρεία για τυχόν απρόβλεπτα περιστατικά» προσέθεσε.
«Δεν θα δημιουργηθούν σημεία ελέγχου… το σημείο ελέγχου λειτουργεί κανονικά, δεν υπάρχουν επιπλέον περιορισμοί σε ό,τι αφορά στην αναχώρηση ανδρών που βρίσκονται σε ηλικία στράτευσης».
Το ανεξάρτητο τηλεοπτικό κανάλι Dozhd δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο με ανθρώπους που φορούν στρατιωτικές στολές να επιβαίνουν στο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού και να περνούν μπροστά από μια σειρά αυτοκινήτων.
Η είδηση έρχεται εν μέσω αναφορών ότι ο Πούτιν ετοιμάζεται να εμποδίσει τους άνδρες σε ηλικία στράτευσης να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Το ανεξάρτητο ρωσικό μέσο ενημέρωσης Meduza ανέφερε ότι η απαγόρευση ταξιδιού θα ανακοινωθεί από το Κρεμλίνο μετά το τέλος των εν εξελίξει δημοψηφισμάτων στις τέσσερις κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές, Λουγκάνσκ, Ντονέτσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια.
Το Meduza, επικαλούμενο δύο πηγές εντός του Κρεμλίνου, ανέφερε ότι η απαγόρευση θα τεθεί επίσημα σε ισχύ στις 28 Σεπτεμβρίου.
Υπολογίζεται ότι μόνο την Κυριακή, η εκτιμώμενη αναμονή για την είσοδο στη Γεωργία έφτασε τις 48 ώρες, με περισσότερα από 3.000 οχήματα να έχουν σχηματίσει ουρά για να περάσουν τα σύνορα.
Δείτε βίντεο από το σημείο
Russian soldiers seen arriving at the border with Georgia amid fears the border could soon be closed pic.twitter.com/SRWBjiket8
— BNO News (@BNONews) September 26, 2022
Θα κλείσουν τα ρωσικά σύνορα;
Αυτή η συρροή τροφοδότησε φόβους πως η Ρωσία θα απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα των ανδρών σε ηλικία που μπορούν να πολεμήσουν.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε, πάντως, πως οι αρχές «δεν έχουν λάβει απόφαση» σε αυτό το στάδιο που να αφορά το κλείσιμο των συνόρων για αυτή την κατηγορία των πολιτών.
Πηγή: in.gr
Latest News
Από το Truth Social στον Λευκό Οίκο - Ο Ντόναλντ Τραμπ διόρισε (και) τον Νούνες
Και CEO στην πλατφόρμα του Τραμπ και υπεύθυνος του Λευκού Οίκου για τις υπηρεσίες πληροφοριών - Νέος διορισμός στις ΗΠΑ
Το σημερινό γεωπολιτικό τοπίο και οι βασικοί τομείς ανησυχίας για παγκόσμια σύγκρουση
Πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μια παγκόσμια σύγκρουση; Ποιες περιοχές αναμένεται να βρεθούν στο μάτι των ανταγωνισμών;
Aπασχόληση: Στην ΕΕ αυξάνεται, στην Ελλάδα μειώνεται – Έκθεση Εurostat
Η απασχόληση στην ΕΕ αυξήθηκε το γ' τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με το β' τρίμηνο - Aντίθετα, στην Ελλάδα μειώθηκε.
Νότια Κορέα: Τι σηματοδοτεί η καθαίρεση του προέδρου Γιουν
Η προσοχή στη Νότια Κορέα στρέφεται τώρα στο συνταγματικό δικαστήριο, το οποίο πρέπει να αποφασίσει αν θα απομακρύνει τον Γιουν
Πήλιο: Αναστέλλονται τα δρομολόγια του «Μουτζούρη» μετά τον εκτροχιασμό
Η Hellenic Train σε ανακοίνωση αναφέρει πως το τρένο στο Πήλιο ενώ κινείτο με την προβλεπόμενη ταχύτητα, τροχός του πρώτου βαγονιού παρέκκλινε εκτός των ραγών
Συρία: «Αμεση επαφή» Μπλίνκεν με την ισλαμιστική HTS
«Ηρθαμε σε επαφή με την HTS και άλλες πλευρές», δήλωσε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους μετά τις συζητήσεις για τη Συρία
Πιερρακάκης: Τον Σεπτέμβριο 2025 τα πρώτα μη κρατικά πανεπιστήμια
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην χώρα μας,
Γεωργία: Ο ακροδεξιός Μιχαήλ Καβελασβίλι διορίστηκε στην προεδρία της χώρας
Ο Μιχαήλ Καβελασβίλι, σήμερα 53 ετών, είναι πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση
ΕΣΗΕΑ: Ιδρύθηκε σαν σήμερα στις 14 Δεκεμβρίου 1914
Το 1947 θα πάρει τη σημερινή ονομασία της
Τουρκία: «Αποτρέψαμε αιματοχυσία στη Συρία»
Ο Χακάν Φιντάν δηλώνει ότι έπεισε Μόσχα και Τεχεράνη να μην παρέμβουν υπέρ του Άσαντ, για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Το μέλλον της Συρίας επί τάπητος σε συνάντηση στην Ιορδανία.